La Fira Comercial d’Alzira es celebrarà per primera vegada en data diferent als Moros i Cristians

0
545
Carmen Herrero i l'alcalde Diego Gómez durant la presentació de la memòria
Integrants de l’equip tècnic d’IDEA

La pròxima edició de la Fira Comercial Alzira Oberta es celebrarà els dies 18, 19 i 20 d’octubre, és a dir, per primera vegada, en una data diferent a la festa dels Moros i Cristians La Vila que continuaran el primer cap de setmana d’octubre, segons ha anunciat hui l’alcalde, Diego Gómez, durant la presentació de la memòria de l’Agència de Desenvolupament Econòmica (IDEA).

La cap del departament, Carmen Herrero, ha justificat el canvi, en qué este dades donen més temps a l’organització, qués és la pròpia IDEA amb la col.laboració de l’Associació Empresarial Alzira. La Fira tornarà a celebrar-se a l’Avinguda Sants Patrons, ubicació escollida, per primera vegada, en l’anterior edició. Precissament la coincidència amb el recorregut de la desfilada mora i cristiana obligà els organitzadors a deixar un tram de l’avinguda sense casetes, fet que no ocurrirà la pròxima tardor.

Herrero assegura que s’ha incrementat, enguany la demanda de comerciants, tant locals com forasters, i per tant es superarà amplament els 60 expositors de la última edició.

El president de l’Associació de Moros i Cristians La Vila, Paco Chillarón, ha assegurat a Riberaexpress que «no crec que li afecta a la festa este canvi», encara que l’evaluació definitiva «caldrà fer-la a posteriori, a tenor de la resposta dels espectadors».

Els dos esdeveniments han caminat molts anys de la mà per sumar el major nombre d’assistents que beneficiara tant als firers com als festers.

 

IDEA Alzira presenta la seua Memòria de resultats 2018

 

IDEA Alzira ha presentat la seua Memòria de resultats de l’exercici 2018; un treball de recopilació i resum d’activitats i resultats econòmics que realitza des dels seus inicis al 1995. Enguany fa ja 24 anys des de la creació de l’Agència i, des d’un primer moment, ha tingut un creixement en la gestió de recursos propis i d’altres administracions, que ha permès portar a terme nombrosos programes en benefici de la ciutadania d’Alzira.

A l’acte, han intervingut l’alcalde d’Alzira i regidor de Ocupació, Desenvolupament Econòmic, Comerç i Projectes Europeus, Diego Gómez; i la cap de servei d’IDEA Carmen Herrero.

Des d’IDEA s’han tramitat 334 contractes de treball i s’han format en 69 cursos de formació professional 433 alumnes, donant oportunitats a centenars de persones a l’atur en el 2018.

Per altra banda, al servici de Formació i Orientació Laboral s’atengueren a més de 3.125 persones durant 2018. A més, l’àrea de Projectes Europeus ha propiciat 132 mobilitats a altres països de la UE per a la realització de cursos, pràctiques i experiències internacionals, de manera que Alzira ha estat el segon ajuntament valencià amb més voluntaris i Erasmus+.

Igualment, des del servei d’emprenedors i foment del teixit empresarial, s’ha assistit a 372 emprenedors, autònoms que han volgut posar en marxa un nou negoci a Alzira i s’ha promogut la constitució de 79 empreses noves. S’han donat més de 70 ajudes Emprén a empreses, s’ha encetat un programa de capacitació d’autònoms “Formaemprén”, s’ha continuat amb el programa de promoció #Alzira12Mesos12Empreses o “Crea una Idea al Mercat de la Vila”.

Campanyes de promoció

Pel que fa al Comerç, s’han realitzat campanyes com la X Fira Comercial #AlziraOberta; el Concurs d’Escaparatisme de Nadal, o altres iniciatives com Per Sant Bernat el Comerç Sona a Festa o Per Nadal el Comerç sona a Solidaritat. Tanmateix, s’han posat en marxa campanyes de Promoció Econòmica com la Reganyà i la Biosfira, per promocionar els productes locals i també alternatives verdes i sostenibles en distints àmbits (alimentació, benestar i vida saludable, energia…).

D’aquesta forma, des del 2015 s’ha contribuït a rebaixar el total de persones aturades en la nostra ciutat de més de 5.000 fins a 3.100 que tenim en l’actualitat.