Baldoví critica l’actitut «temerària i irresponsable» de Pedro Sánchez a 13 dies de la investidura

0
253
Joan Baldoví en el Congrés dels Diputats demanant mesures per als citricultors

El diputat de Compromís lamenta que sols s’ha reunit una vegada en dos mesos amb Ábalos

La connexió d’Alzira amb l’AP-7 figura entre les demandes a Pedro Sánchez

Així com compensacions als citricultors valencians que patixen les conseqüències de l’acord comercial amb Sud-àfrica

El diputat nacional de Compromís, Joan Baldoví, ha qualificat hui com «temerària i irresponsable» l’actitut del candidat socialista a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, a tan sols 13 dies de la data convocada per a una investidura que «pretén li isca gratis amb l’abstenció de la dreta».

Baldoví lamenta que sols haja mantés, «una reunió fa 21 dies» amb el secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, «tot i passar més de dos mesos des que es celebraren les eleccions generals».

El diputat de Sueca li entregà un document amb quatre punts, en el que destaca el nou sistema de finançament «que deurà estar vigent en el termini d’un any» , i mentre tant «cal una compensació econòmica per part de l’Estat per no continuar dependre del FLA».

A més ha reivindicat mesures de compensació als citricultors valencians, «que veieren com es quedà la fruta dalt dels arbres per culpa de l’acord comercial amb Sud-àfrica, que per cert encara no han demanat la clàusula de salvaguarda». També la condonació del deute que arrossega la Marina de València i les connexions amb l’autopista AP-7  de distints municipis valencians, «entre elles la d’Alzira«.

Inacció i prepotència

Baldo, com és conegut pels seus veïns de la capital de la Ribera Baixa, lamenta que el PSOE sols «haja tancat un pacte amb el PRC de Cantàbria i en canvi encara no ho haja fet amb Compromís». Li crida especialment l’atenció, «l’actitut prepotent i la inacció dels socialistes», des que votaren els ciutadans el passat 28 d’abril. Fins i tot advertix en declaracions a Riberaexpress, que «l’immobilisme de Pedro Sánchez  és comparable al que exhibia Mariano Rajoy».

Per a Joan Baldoví, «sols hi ha un camí, el del govern progressista», però el PSOE «sembla que preferix un govern monocolor per a poder gitar-se, un dia amb la dreta i altre amb l’esquerra, tenen molta cara», advertix. Sembla que volen que la investidura «els resulte gratis perquè no fan més que perseguir l’abstenció del PP o de Ciutadans».

Ha tornat a repetir que cas de no acceptar el PSOE les seues demandes votarà en contra de la investidura de Pedro Sánchez el pròxim 23 de juliol, festivitat de Sant Bernat a Alzira.

Oportunitat històrica

Tot i aixó el diputat riberenc de Compromís, considera que «els valencians estem davant una oportunitat històrica», pels beneficis que podria obtindre la Comunitat Valenciana que prosperara un pacte amb les forces progressistes. Tot i els seus temors, Baldoví confesa que s’ha jugat a Madrid «dos paelles a que hi haurà govern abans del mes d’agost», davant la «enorme irresponsabilitat que suposaria la convocatòria d’unes noves eleccions generals.

Riberaexpress