Alzira es manifesta dilluns contra els violadors de la xiqueta de Manresa

0
629

Diferents col·lectius i associacions de la ciutat, sensibilitzades en erradicar les violències masclistes, hem considerat important dur endavant també a Alzira la concentració convocada a nivell nacional en suport a la xiqueta de 14 anys, víctima dels violadors de Manresa.

La concentració serà el pròxim dilluns 8 de juliol a les 20 hores   enfront de  l’ Ajuntament, a la Plaça del Carbó.

El motiu és manifestar la nostra contundent protesta contra la petició fiscal en relació a la violació en grup produïda a l’octubre de 2016 a Manresa.

Set homes van violar per torns de 15 minuts  una xiqueta de 14 anys. Hores després de cometre presumptament la violació, dos dels homes acusats van tornar a agredir-la sexualment.

Aquesta justícia patriarcal que patim les dones considera que no va ser violació, només abús, perquè  la criatura de 14 anys no es va defensar. Una vegada més el masclisme i la misogínia exigeix i jutja les dones, no als agressors.  Hi va haver intimidació. Menor delicte significa menor condemna.

Això és un menyspreu que les dones d’aquest país no estem disposades a consentir. Prou de  qüestionar la paraula de les dones quan declaren haver estat violades o agredides. Prou d’ exigir que acrediten una resistència heroica  per demostrar que va existir violència i intimidació i, per tant, violació. La justícia patriarcal converteix les dones en ciutadanes de segona classe i alleuja el càstig als mascles agressors. No ho consentirem  mai. .

15 dies  després que el Tribunal Suprem rectificara la sentència de la Manada de Pamplona, absolutament injusta, per patriarcal i misògina, farem de nou concentracions per tot arreu per defensar els nostres drets #PelsDretsDeLesDones.

Convidem tota la ciutadania que rebutja el masclisme i la misogínia a participar a la concentració davant de l’ Ajuntament a les 20 hores.