Alzira projecta un Campus Verd amb una ruta escolar en el sector Tulell d’Alzira

0
616
Ruta escolar en Tulell proposa per l'Ampa del Tirant lo Blanc
Este carrer nomenat Bernat Montagud es tallarà al trànsit i es plantaran arbres

Medi Ambient plantarà arbres, peatonalitzarà el carrer Bernat Montagud i propiciarà una alternativa accessible per a vianants i bicis als polígons pròxims i a l’Hospital d’Alzira

La iniciativa ha partit de les Ampes dels centres educatius de Tulell

La regidoria de Medi Ambient i Transició Ecològica proposarà, en breu, al consell i al govern local, un  ambiciós projecte que contempla un Campus Verd en el sector Tulell que recull; un Pla d’Arbratge en la zona, una ruta escolar segura, amb la peatonalització del carrer Bernat Montagud i una alternativa d’accessibilitat per a vianants i ciclistes que connectarà amb l’Hospital de la Ribera i el polígon industrial Tisneres.

Esta alternativa partirà del nucli urbà, concretament de l’avinguda Sants Patrons, per accedir, d’una banda, al campus educatiu de Tulell format per la Universitat Mare Déu del Lluch, l’IES Murta, el Centre Educatiu Xúquer, el Ceip Tirant lo Blanc i l’escola infantil Tulell.

El carrer Bernat Montagud, pel que s’accedix a estos centres, es tallarà al trànsit a primers de setembre i a més està projectada la plantació d’arbres «per generar ombra» en tota es àrea segons fons del departament de Medi Ambient. I per altra es facilitarà una ruta alternativa, destinada a que vianants i ciclistes puguen accedir, cómodament, tant a l’Hospital com als polígons industrial de Tisneres i de la carretera d’Albalat.

Disminució de les retencions

Esta iniciativa partix de la proposta realitzada el passat mes de gener -avançada per Riberaexpress– per l’Ampa del centre Tirant lo Blanc. Els pares i mares d’este col.legi públic, entenen que la proposta » facilitarà l’accés dels alumnes en bicicleta als centres escolars i reduirà el nombre de vehicles a les hores d’entrada i d’eixida». També consideren que «minvarien» les retencions de vehicles a les hores punta en la zona nord de la capital de la comarca.

El cap del departament Pep Carreres ha reconegut que esta proposta «estem estudiant-la colze a colze amb les ampres dels centres educatius afectats» i que en breu serà debatuda, primer pel consell de Medi Ambient i posteriorment pels membres de l’equip de govern abans de ser enllestida.

Riberaexpress