Diego Gómez: «El PP va deixar a la Policia Local d’Alzira en una precarietat absoluta»

0
596
L'alcalde Diego Góemz i la regidora de Seguretat Sara Garés junt a agents de la Policia Local

La Policia Local d’Alzira continua donant servei amb normalitat

 L’Ajuntament té obertes tres convocatòries per a agents de la Policia Local 

Els serveis mínims s’acomplixen i les festes patronals estaran cobertes

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Alzira vol fer arribar a la ciutadania informació completa i precisa sobre la problemàtica entorn dels serveis de la Policia Local d’Alzira, i que des de fa temps constituïx una de les majors preocupacions d’este Govern Municipal.

En primer lloc, la plantilla de la Policia Local d’Alzira ha disminuït considerablement. Esta abaixada no ve només des dels últims quatre anys, sinó des de molts anys arrere i està motivada per diferents qüestions:

La primera és que, amb l’inici de la crisi fa ja uns anys, el Govern Central va prohibir traure places de policia, excepte les de reposició d’efectius, limitant-se a les baixes definitives per jubilació, etc.

Este fet va minvar les possibilitats de renovació de plantilles entre 2009 i 2015, no només de l’Ajuntament d’Alzira, sinó de totes les administracions. A partir de 2016 es permet la convocatòria per a cobrir places temporalment amb personal interí o comissionat, mesura que l’Ajuntament va emprendre però que no incrementa ni rejovenix plantilles.

La Llei de Coordinació de 2017 no fa possible nomenar agents interins. Fa una excepció en 2018 prorrogada a 2019 només per a cobrir jubilacions d’agents. En l’actualitat l’Ajuntament té obertes 3 convocatòries per a agents de Policia Local: de consolidació d’agents, d’accés lliure i borsa d’agents. Esta última per a poder cobrir, entre d’altres, vacances.

La regidora de Seguretat, Sara Garés, assegura: “Resulta sorprenent que el PP isca ara a la palestra anunciant la situació de la Policia Local, quan al seu dia, en el qual la Llei davall els seus primers 8 anys de mandat no era de cap manera tan restrictiva en el tema de contractació funcionarial, no es va previndre la situació de jubilacions en pocs anys i altres qüestions.

Un col.lectiu totalment oblidat

L’any 2015, ens trobàrem un col·lectiu totalment oblidat. Per este motiu, ens posarem en marxa immediatament per a dotar pressupostàriament la Policia Local en la mesura de les seues necessitats: Uniformitat, vehicles que estaven totalment destrossats i que moltes vegades no podien donar servei (ara tenim 5 vehicles nous més).

Des del Govern Municipal lamentem l’actitud del PP ja que amb esta alerta han incorregut en un acte d’irresponsabilitat, com ja ens acostumen últimament.”

Per la seua banda, l’alcalde, Diego Gómez, manifesta: “Els senyors del PP, parlen molt del col·lectiu com a important i sacrificat, com efectivament ho és, però tinguen present que han estat vostés els qui els van deixar en un estat de precarietat absoluta. Este Govern ha estat sempre per la dignificació d’este col·lectiu i, ara vostés no tenen cap empatx a crear una alarma social innecessària.

Política oportunista

Els serveis mínims s’acomplixen i les festes patronals estaran cobertes. Fan política oportunista d’una situació tan sensible per a la ciutadania que estem pendents de resoldre com més prompte millor, que mai hem abandonat i vostés ho saben. Els convidem que reflexionen sobre la seu gestió amb la Policia Local no queda tan lluny i este Ajuntament té memòria.

El Govern de la Vila acaba de nàixer i no li han donat ni el temps de cortesia. En els quatre anys anteriors, tot i no anomenar-se el Govern així, la Policia Local mai va ser desatesa. Siguen més seriosos, responsables i facen una oposició constructiva, la ciutadania els ho agrairà.”

Per últim, des de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Alzira, donem les gràcies a la plantilla de la Policia Local per l’esforç i el seu treball amb responsabilitat davant d’estes situacions, demostrant sempre el seu compromís amb la ciutadania alzirenya.