El Voluntariat Mediambiental vigila la Serra de Corbera davant possibles incendis

0
354
Serra de Corbera
Un estiu més, el Voluntariat Mediambiental de Corbera, coordinat amb l’Ajuntament del municipi, realitza vigilàncies contra possibles incendis forestals a la Serra de Corbera.
S’acosta l’estiu i, amb ell, les altes temperatures. Més encara, a efectes del canvi climàtic (ja és una realitat), aquesta calor cada any és més intensa i més canviant amb conseqüències evidents en el nostre ecosistema.
Davant d’aquestes inclemències i també per l’aparició els darrers anys de diversos conats d’incendi intencionats, els ecologistes de Corbera l’any passat activaren un pla per dissuadir la catàstrofe mediambiental que suposa un incendi.
El procediment no pot ser més popular i pràctic; de fet, es podria aplicar a tots els pobles amb serra i voluntat. El Voluntariat i l’ajuntament arribaren a un acord: els socis ecologistes, per la seua banda, protegeixen la serra amb un calendari i uns equips estructurats; mentre que el consistori, els deixa les ferramentes per dur-ho endavant, com ara un vehicle municipal o jupetins identificadors.
Bernat, el Cavall, l’Indi, el Pi, la Carrasca i el Galer, i el Llenyater de Fortaleny, i tots els racons màgics de la Serra de Corbera de segur que ens ho agrairan. Cal consciència social. Si totes i tots en fórem responsables, l’ecosistema no faria falta que fóra supervivent, en consonància.