Joan Nàcher nou mestre de la Nova Muixeranga d’Algemesí

0
706
Joan Nácher

 

Joan Nàcher és ja el nou Mestre de la Nova Muixeranga d’Algemesí en substitució d’Ester Ferrer. La seua elecció es va realitzar amb la pràctica unanimitat dels vots de l’assemblea.

El nou mestre ha anunciat com a un dels objectius prioritaris fer créixer la colla i augmentar el repertori muixeraguer tant amb l’increment de figures de sis altures com amb l’evolució de les muixerangues de menor tamany que són el centre en la història del ball.

En aquest sentit, segons Joan Nàcher “el que ens plantegem és que es valoren totes les posicions i totes les figures treballant la motivació per a poder superar tots els reptes”. Així, els objectius del futur més pròxim passen tècnicament  per ampliar el repertori de figures de sis alçades de les quals, ara mateix, la Nova està alçant-ne dues diferents que són “la Sisena i la Dolçaina”.

 

També es farà evolucionar algunes de les figures de menor altura per a generar l’expectació, que any rere any, ve exhibint la colla. A més es mantindran les figures plàstiques històriques i se n’incorporaran les que han sigut recuperades per unes altres colles valencianes.

 

Com a una gran novetat en els assajos setmanals, es començarà a treballar una figura de set altures, “la Setena”, que es bastirà a poc a poc sense una data concreta d’estrena. Nàcher ha desvetllat que “partirem d’estructures que la Nova Muixeranga ja està alçant per a poder muntar set altures quan estiguem preparats”

El fet muixeranguer en primer pla

El nou equip tècnic es planteja com a una fita important la continuïtat dels xiquets i xiquetes que coronen les figures com a peces indispensables de la colla una volta en superen l’edat. És per això que s’ha reforçat l’àrea destinada als adolescents on continuaran sent els protagonistes de diverses formes i, al mateix temps, es podrà aprofitar la saviesa i les destreses que tenen aquests xiquets i xiquetes que creixen amb la colla.

 

En aquest aspecte, el mestre ha assenyalat que “no faltaran figures fetes exclusivament per xicalla en totes les actuacions de La Nova Muixeranga d’Algemesí”.

Així mateix, el treball es realitzarà de manera individualitzada i personal en els muixeranguers que construeixen cadascuna de les parts de les figures. És el cas especial de la “Pinya”, el “Pom” o el “Tronc”.

Per a poder aconseguir aquest ambiciós programa, Joan Nàcher ha conformat un equip tècnic ampliat. D’aquesta manera, s’hi han creat dos noves àrees. Es tracta d’una comissió de nouvinguts i una altra d’informació que tindran com a finalitat el creixement intern i extern de la colla.

 

Cal ressaltar que el nou equip tècnic de la Nova Muixeranga d’Algemesí compta com a submestre amb Jaume Adam, mestre d’èxit de la colla i també president. Així mateix, el primer mestre fundador de la colla Raül Sànxis és el nou Cap de Tronc, Marc Adam és Cap de Pinya i Maite Fontana com a responsable de Xicalla.