Blanquejen 285.000 kg de taronges robades en un magatzem d’Alzira

0
405
Citrics confiscats per la Guàrdia Civil. Foto: arxiu

La Guàrdia Civil ha detingut a cinc persones i investigat a altres 39 per la sostracció de més de 285.000 quilos de taronges, amb un valor de mercat de 22.500 euros, a la comarca de la Ribera

Aquesta operació, realitzada per l’Equip Roca de la Guàrdia Civil de Sueca, després de 350 inspeccions entre octubre de 2018 i juny de 2019 en magatzems de compravenda de cítrics per a la indústria del suc, ha permés esclarir un total de 30 delictes, recuperar 5.000 quilos de cítrics i practicar les detencions pels delictes de furt, apropiació indeguda, falsedat documental, usurpació de l’estat civil i estafa.
Segons un comunicat de la Guàrdia Civil, en una d’aquestes inspeccions en un magatzem de cítrics familiar es va descobrir que una persona es dedicava a desviar la taronja a un altre magatzem situat a Alzira utilitzant Documents de Traçabilitat Agrària (DATA) falsificats, «blanquejant així la taronja amb els citats documents falsos».
En un altre cas, es va descobrir que una quadrilla de recol·lectors de taronja que utilitzava els documents «DATA» dels propietaris per a recol·lectar taronja d’altres explotacions agrícoles sense tindre autorització, «arribant a pagar la meitat dels ingressos generats per la venda dels cítrics als propietaris, fins i tot fent-se passar per un dels propietaris, falsificant les factures i els documents per a així no haver de rendir comptes amb Hisenda».

Magatzems il.legals

Una altra investigació va portar a la localització de dos magatzems il·legals, on es van confiscar 1.613 envasos de plàstic, amb un valor de mercat pròxim als 10.000 euros, que eren utilitzats per a recol·lectar i emmagatzemar cítrics que posteriorment venien a països de la Unió Europea i empreses nacionals.Les diligències han sigut entregades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Sueca, Alzira, Carlet i Picassent.