La superfície de cultius ecològics s’ha triplicat en esta legislatura a la Comunitat Valenciana

0
276
Mandarines ecològiques en una parcel.la d'Alzira
Membres del Comité d’Agricultura Ecológica hui a Alzira

L’agricultura ecològica ocupa ja una superfície de 130.000 hectàrees en la Comunitat Valenciana el que significa que s’ha triplicat al llarg d’esta legislatura, passant del 5% en 2015 al 15% en 2019, segons el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV). El seu president José Antonio Rico ha resaltat que sols en el primer trimestre d’enguany s’han reconvertit un total de 14.850 hectàrees i que la Valenciana és la segona comunitat amb major nombre d’empreses relacionades amb la producció i comercialització de productes ecològics.

Per la seua part la directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna, Maite Cháfer, han indicat als mitjans de comunicació locals que l’objectiu del Consell és que l’any 2020 «la superfície cultivada en ecológic arribe al 20%». Així davant l’efectivitat del primer Pla Valencià de la Producció Ecològica de la Generalitat «hi haurà un segon pla per continuar impulsant el sector». Un pla que presentaren en novembre de 2016 a Alzira el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera d’Agricultura Elena Cebrián.

Rendibilitat molt positiva

Cháfer ha resaltat que l’increment ha tingut que verue amb en comptar «amb una rendibilitat molt positiva», després de recordar que els valencians foren «pioners» en la producció ecològica. Encara que ha reconegut que els productors de cítrics «no s’han animat massa» a canviar els cultius tradicionals pels ecològics.

La directora general ha animat als citircultors a donar el pas endavant, ara bé «sempre que tinguen abans un mercat garantit per absorbir la seua producció». I ha destacat «el potencial de creiximent» que tenen els productes ecològics.

Maite Chàfer s’ha compromés a que la conselleria d’Agricultura i Medi Ambient continuarà amb «les acciones destinades al foment i potenciació del consum local», a fer «una gran aposta» per este sector i a subvencionar el 70% dels costos de certificació per a covnertir els productes tradicionals en ecológics.

El Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana ha celebrat hui a Alzira el 25 aniversari de la seua constitució, acte en el que s’ha fet un reconeiximent a persones, empreses i institucions que han mostrat el seu reconeiximent al sector ecològic durant este periode.