La UNED Alzira-València impartix al centre de Picassent un curs sobre la ira

0
178

El Centre Associat de la UNED Alzira-València ‘Francisco Tomás i Valenta’ impartirà, entre els pròxims dies 26 al 28 de juny, en el Centre Penitenciari de Picassent, el curs d’estiu ‘Sensibilització i estratègies de canvi i autoregulació de la violència’.

Dirigit pel professor titular de la Facultat de Psicologia Pedro Javier Amor Andrés, el curs ofereix als matriculats, tant interns del centre de penitenciari com qualsevol altre ciutadà interessat, la possibilitat de conéixer algunes estratègies per a poder controlar l’emoció de la ira prenent com a base el model de Mayer i Salovey d’intel·ligència emocional, tècniques de meditació i mindfulness.

La iniciativa és fruit de la col·laboració establida entre la UNED i la Direcció General d’Institucions Penitenciàries, i que des de 1983 ha permés a la universitat organitzar cursos d’estiu en els centres penitenciaris amb l’objectiu d’aprofundir en la millora de l’oferta acadèmica universitària en aquest àmbit.

A més, des de 2008 els cursos d’estiu estan oberts a la participació dels estudiants de la UNED matriculats en el curs acadèmic en el qual se celebra l’edició de cursos d’estiu corresponent i des de 2012 també poden assistir els membres del personal d’Institucions Penitenciàries.

El programa formatiu estival de la UNED inclou en 2019 activitats en un total de 14 presons de tota Espanya: Jaén, Sevilla I, Granada (*Albolote), Alacant II (Villena), Castelló II (Albocàsser), Madrid IV (Navalcarnero), Antonio Asunción Hernández (València) , A Lama (Pontevedra), Almería, Madrid VI (Aranjuez), Teixeiro (la Corunya), Salamanca (Topes), Port III i Palma de Mallorca.

Per als amants de la història, el Centre de la UNED Alzira-València ha programat un segon curs d’estiu. Es tracta de ‘Otium et negotium: Treball i diversió en el món romà’, que se celebrarà entre els dies 18 al 20 de juliol de 2019 en la seu de la institució acadèmica de València.

Es veuran activitats econòmiques com la dels lanistas encarregats de proveir d’animals i persones als jocs de gladiadors, el negoci del sexe, el que generaven els *negotiatores, encarregats de proveir Roma, o el dels nombrosos artesans que proporcionaven els seus productes a tot l’Imperi, entre altres qüestions.

EFE