Eva Camarero: universitària, fallera d’Alzira i a més escriptora

0
492
Eva Camarero, universitària, fallera i escriptora

Eva Camarero Pau, fallera de la comissió Tulell-Avinguda i estudiant de primer curs de Negocis Internacionals, ha escrit una novel.la d’amor que discurrix durant les falles de la capital de la comarca, que serà publicada el pròxim any per l’editorial Sargantana.

Eva, es va «inspirar» l’estiu passat «durant un viatge amb les amigues per Europa», poc després de conèixer que formava part de la cort de l’actual fallera major, Mercedes Bohigues.

Només tornar a casa va escriure les primeres pàgines d’una «ficció» en la que els protagonistes són una jove alzirenya i un jove mexicà del que s’enamora durant la setmana fallera. L’autora aprofita la història d’amor per «explicar, amb tot sort de detalls, la festa fallera».

La narració està ambientada en Alzira, tot i que fan alguna escapadeta cap a València; «ell al.lucina, cada vegada més, conforme va coneguent i descobrint les característiques de la nostra festa que ella li va explicant», comenta Eva a Riberaexpress.

La novel.la està finalitzada des de novembre de l’any passat, «tan sols resta afegir el pròleg, la sinopsi, els agraïments i dissenyar la portada» comenta Eva satisfeta que l’editorial Sargantana li acceptara la seua òpera prima. Fins ara tan sols havia escrit un poema que es va publicar en un llibre de joves autors. La novel.la vorà la llum «d’ací un any aproximadament», indicat la fallera escriptora que estudia en la Facultat d’Economia de València, amb el valor afegit de cursar totes les asignatures en anglés.

El blusó i el vestit de fallera

El tratge de  valenciana començà a ficarse’l als dos o tres anys, «fins que vaig complir els 13 anys en decidir les meues amigues que haviem d’utilitzar sols el blusó». Però en les falles de l’exerici 2017-18, «decidirem tornar a vestir de fallera i este fet em tocà la fibra i m’animà a escriure la novel.la», confesa la jove autora de 19 anys.

Ara es troba en plens exàmens de la seua incipient carrera, però ja té en ment «una nova ficció» que coneixerà a vore la llum a partir d’este estiu.