Alzira ultima el Mirador del Xúquer amb la instal.lació de les baranes

0
331
Mirador del Xúquer en la confluència amb el barranc de la Casella

El mirador del Xúquer es troba en la recta final, els treballadors estan instal.lant la barana del balcó per estar acabats els treballs a últims d’este mes

Es tracta d’un lloc privilegiat en la confluència del Xúquer amb el barranc de la Casella en el recorregut de l’Anell Verd que envolta la ciutat

Este primer balcó, que divisa el Xúquer, ocupa una superfície de 270 m2, mentre la regidoria de Medi Ambient ha projectat un segon més menut, d’uns 75 m2 que visualitzarà la confluència del barranc de Barxet amb el Casella. Tots dos miradors, que compten amb el suport de la Diputació de València, estan pressupostats amb un total de 200.000 euros.

El mirador del “Riu Xúquer” se situa sobre un antic abocador, en la confluència entre el barranc de la Casella i el Devastador. Amb el projecte d’aquest nou parc periurbà i el desenvolupament del mirador al riu, el consistori vol recuperar el paisatge fluvial que posseeix un gran potencial lúdic i de descans i generar un àrea mediambiental molt interessant recuperant la senda fluvial i possibilitant el gaudir de les infraestructures hidràuliques a la ciutadania d’Alzira.

En el projecte es contempla la reordenació volumètrica del terreny existent, realitzant connexions visuals de la senda fluvial amb el passeig del Malecó aprofitant els canals oberts que produeixen les dues línies de mitja tensió que travessen la parcel·la, dotant de visibilitat i per tant augmentat la sensació de seguretat en aquest parc.

El parc forma part de l’Anell Verd d’Alzira, els objectius principals del qual són, «potenciar la mobilitat, ajudar la conservació dels hàbitats, espècies i elements naturals», a més de «lluitar contra el canvi climàtic».

A finals de juny podrà ser utilitzat pels veïns d’Alzira, segons fons de la regidoria de Medi Ambient.