Alcaldes de la Ribera reclamen més implicació i recursos contra el mosquit tigre

0
325
Reunió d'alcaldes i tècnics hui a la Mancomunitat de la Ribera Alta

Diversos alcaldes, regidors i tècnics dels ajuntaments de la Ribera s’han reunit, convocats pel Consorci de la Ribera, amb la finalitat de tractar i buscar solucions al problema que suposa el mosquit tigre i la mosca negra en les poblacions riberenques, agreujat per l’arribada de les altes temperatures.

Així, en la reunió s’ha posat de manifest la voluntat dels ajuntaments a treballar conjuntament amb altres administracions i demanar la implicació tant de la Conselleria com de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per a combatre aquests vectors. Concretament, des del Consorci de la Ribera els alcaldes demanen que s’autoritzen els vols per a combatre el mosquit tigre i la mosca negra d’una manera més eficaç i la realització de campanyes informatives i de conscienciació dirigides a la població i als tècnics municipals.

Tasca conjunta

Experts en la lluita contra aquests vectors assistents a la reunió han destacat el fet de combatre el mosquit tigre i la mosca negra d’una manera conjunta, ja que consideren modèlica la unió de 40 municipis per a pal·liar aquest problema. Però, malgrat que aquest associacionisme local és efectiu, també és necessària l’ajuda autonòmica per a millorar.

Un altre dels punts tractats va ser la minorització de la subvenció de la Conselleria per a la lluita contra el mosquit tigre i la mosca negra respecte a la subvenció de 2018, ja que els alcaldes sol·liciten més implicació i més recursos a l’administració autonòmica.