Alzira i Alberic exigixen a Sanitat alternatives per combatre el mosquit tigre

0
1347
Tractament aeri contra la mosca negra
Picadures patides per una dona d’Alzira

Els alcaldes en funcions d’Alzira, Diego Gómez, i d’Alberic Toño Carratalá han reclamat ajuda a la Conselleria de Sanitat i Salut Pública per combatre la plaga de mosquits tigre i de mosques negres que afecta, de forma considerable, a estos municipis i a altres de la comarca.

Tots dos consideren que els respectius ajuntaments i la Mancomunitat de la Ribera Alta «ja no podem fer més». Gómez adverteix que per a fer una fumigació aèria «necessitem la corresponent autorització de l’administració autonòmica».

Per la seua part Carratalá ha manifestat al respecte que, «en els últims anys s’han restringit molt els tractaments per la cura del medi ambient, però cal aportar alternatives per evitar que la població patisca les conseqüències».

Amb l’arribada dels primers dies de calor han proliferat les picades d’estos vectors a un bon nombre de veïns d’Alzira, Alberic i d’altres municipis que estan multiplicant les atencions mèdiques en els respectius centres de salut.

Tractaments efectius

D’altra banda el PP d’Alzira ha anunciat, hui, que en el primer plenari de la nova legislatura, «exigirem l’aplicació de tractaments efectius, perquè l’alerta sanitària és més que evident i la ciutadania ens trobem desesperats davant la perillosa plaga de mosquits que pot acabar sent vector de transmissió de malalties contagioses».

La conselleria de Sanitat i Salu Pública ha anunciat hui la destinació de 400.000 euros per combatre les plagues dels vectors en els municipis afectats de la Comunitat Valenciana.