Alzira celebra el Dia Mundial del Medi Ambient al mercat ecològic

0
245

Com cada 5 de juny, celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient i enguany l’Ajuntament d’Alzira ho fa de la mà del mercat ecològic.

 

La Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient i l’Associació de Productors Agroecològics de la Ribera ha preparat activitats al voltant del mercat de productes ecològics de proximitat, que cada dimecres se situa en la plaça de la Constitució del nostre municipi.

 

En el Mercat Ecològic d’Alzira tots els consumidors podran disposar tant d’assessorament alimentari així com d’informació sobre els beneficis que aporta l’agricultura ecològica al medi ambient.

 

Este dimecres podrem viure una visita teatralitzada amb dos personatges, un llaurador vestit de manera tradicional que transporta a la seua gran cistella de vímet una mostra dels productes del mercat i els aproparà als diferents punts de la ciutat per a donar-los a conéixer. Junt amb el llaurador, un altre personatge s’encarregarà de certificar la qualitat dels productes des d’un punt de vista més científic, amb senzilles proves.

 

D’esta manera es pretén fomentar i fer reviscolar el comerç de proximitat i donar una major visibilitat al Mercat Ecològic d’Alzira, on en esta temporada pots trobar entre altres, els següents productes de proximitat: formatges de cabra i ovella, kèfir, pans de carabassa i d’avena, fruites de secà, i fruites i verdures de la Ribera.

 

Acosta’t i celebra el Dia Mundial del Medi Ambient en el Mercat Ecològic d’Alzira

 

Dia Mundial del Medi Ambient 2019

“Units per un planeta sense contaminació de l’aire”

Cada Dia Mundial del Medi Ambient se centra en un tema amb què conscienciar el públic sobre un assumpte ambiental particularment urgent. El tema per a 2019 gira entorn de la “Contaminació de l’aire”; una crida a l’acció amb la qual ajudar a combatre un greu problema que afecta milions de persones a tot el món.

 

Amb l’elecció d’este tema, la Xina, l’organitzador del Dia Mundial del Medi Ambient d’enguany, ens convida a considerar els canvis que podem fer en el nostre dia a dia per a reduir la contaminació de l’aire que generem en la nostra vida quotidiana. L’objectiu és, ni més ni menys que eliminar de forma progressiva la nostra contribució individual al calfament global i, d’esta manera, detindre els seus perniciosos efectes en la nostra salut, i la del planeta.

 

Tens més informació sobre el Dia Mundial del Medi Ambient.

https://www.un.org/es/events/environmentday/