Turistes de la Ribera viatgen en el creuer que ha patit un espectacular accident a Venècia

0
259

L’acident ha provocat diversos ferits després de xocar un creuer contra un moll i un vaixell turístic a Venècia

En el vaixell viatgen turistes d’Algemesí, Carcaixent, l’Alcúdia, Carlet i Tous, però cap d’ells ha resultat ferit

El creuer va perdre el control i va acabar xocant contra el moll del canal de Giudecca i contra una embarcació que estava atracada allí.

Les autoritats investiguen les causes de l’incident, que podria deure’s a un problema en el motor del creuer.

Rescat dels passatgers del creuer accidentat a Venècia
Un creuer de la companyia MSC ha col·lisionat amb un vaixell turístic en el port de la ciutat italiana de Venècia (nord-est) i quatre persones van ser hospitalitzades encara que sense revestir gravetat, segons informen els mitjans locals.

L’incident es va produir en el canal de la Giudeca, quan l’enorme creuer pel que sembla va perdre el control i es va precipitar cap al mur del port sant Basilio, xocant i danyant-lo, quan es trobava en fase d’atraque.

Després, mentre sonava la seua sirena, va colpejar la popa d’una embarcació turística de tipus fluvial que es trobava amarrada en aqueix mateix moll, informen els bombers.

En les imatges difoses per les xarxes socials pot veure’s a nombroses persones corrent pel moll, on va quedar estacionat l’enorme creuer després de la col·lisió. Ara s’investiguen les causes de l’incident, que podria deure’s a un problema en el motor del creuer.

El xoc ha reobert el debat sobre la presència de les grans naus a la Ciutat dels Canals, un tema recurrent i pel qual els veïns venecians i les associacions ecologistes lluiten des de fa anys per prohibir la seua entrada.

El ministre d’Infraestructures i Transports, Danilo Toninelli, va assegurar que l’incident «demostra que les grans naus no han de passar per la *Giudecca» i va assegurar que està a prop una solució per a protegir la ciutat «després de molts anys d’inèrcia» política.

L’alcalde de Venècia, Luigi *Brugnaro, va retraure que des de fa 8 anys els venecians demanen que els grans creuers turístics no passen pel canal de la *Giudecca i va demanar l’obertura «immediata» del canal alternatiu per a trànsit marítim *Vittorio *Emanuele. «He parlat amb el ministre *Toninelli, li he actualitzat sobre la situació i està buscant solucions que ara esperem. Ara hem de fer que les naus no passen més per davant de la plaça de Sant Marcos», va defensar el regidor.

També el ministre de Cultura, Alberto *Bonisoli, va al·ludir a aquest fet que va afectar una de les joies turístiques d’Itàlia i patrimoni de la Humanitat per la UNESCO: «Aquest incident és l’enèsima confirmació que les grans naus no han de passar» per Venècia, va afirmar.

Antena 3