Parada i fonda d’Entre Comarques este dissabte a Algemesí

0
349
Llacuna del Samaruc al terme d'Algemesí

Les rutes cultural guiades EntreComarques patrocinades pel Patronat de Turisme de la Diputació de València i Turisme Comunitat Valenciana tornen a la Ribera de Xúquer este cap de setmana

  • Algemesí el dissabte 1 de juny, realitzarà ruta de dia sencer.
  • Ósca Navarro: «La Vall d’Albaida, la Safor, la Ribera Alta i la Ribera Baixa i la Costera- la Canal sumem recursos turístics per a aprofitar sinèrgies i generar turisme»
  • Entre comarques, entre cultures, entre històries, entre tradicions, entre l’interior i la costa…

El programa Entre Comarques, que celebra la sexta edició, continua el seu recorregut visitant este cap de setmana la Ribera de Xúquer. El programa complet, ha omplert d’activitat també les vesprades. Com assenyala el president del Consorci de la Ribera, format per les mancomunitats de la Ribera Alta i la Mancomunitat de la Ribera Baixa,  «La Vall d’Albaida, la Safor, la Ribera Alta ,  la Ribera Baixa , la Costera i la Canal, sumem recursos turístics per a aprofitar sinèrgies i generar turisme amb el suport de la Diputació i de la Agència Valenciana de Turisme.

El matí del dissabte 1 de juny, Algemesí es visitarà el casino modernista amb l’exposició de Jordi Machí, la Basílica de Sant Jaume del S. XVI, a continuació el Museu Valencià de la Festa (antic convent dels Dominics), on assistirem a una exhibició canina i rescat a càrrec dels Bombers d’intervenció Ajuda i Emergències, i es visitaran les exposicions de: 1- Festa de la Mare de Déu de la Salut; 2- Exposició d’Indumentària de la dècada de 1920; 3- I la resta d’exposicions temporals. Seguidament es servirà un refrigeri amb productes i begudes locals.

Per la vesprada del dissabte, en Algemesí, es visitarà la Llacuna del Samaruc (parc Natural de l’Albufera). A Algemesí hi a una reserva amb un habitant tan especial que ha donat nom al lloc: la llacuna del Samaruc. Es tracta d’un peix endèmic en perill d’extinció que es troba en ben pocs aiguamolls valencians i la protecció del qual va portar, el 1995, a designar aquesta llacuna del municipi reserva natural. La llacuna és un ecosistema protegit vulnerable que no solament està enfocat a la protecció del samaruc, sinó que també s’hi reintrodueix flora i fauna en perill d’extinció.

 

La ruta comença a les 10:30h pel matí i a les 16:30h per la vesprada des dels ajuntaments. Les visites tenen un preu de 5€ per persona i dia que inclou les rutes de matí i vesprada, la visita als monuments i la degustació gastronòmica. Les inscripcions s’han de realitzar abans del dijous anterior en https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc0DPSNSU94UVyxT7D1U8x-rd7l9-RmzUa3R1HtA5zgnHWR-g/viewform