Compromís guanya en tots els barris d’Alzira llevat l’Avinguda Sants Patrons on triomfa el PP

0
202
Plaça del Sufragi al cor de la Vila

Compromís va guanyar les eleccions municipals del diumenge en 7 dels 9 col.legis electorals d’Alzira. El PP guanyà en els dos restants; Casa de la Cultura i Lluís Vives que corresponen, bàsicament, als residents en les avingudes Sants Patrons, Lluís Suñer i rodalies.

En la Casa de la Cultura els populars foren els més votats amb 883, davant els 750 dels valencianistes. Mentre al Lluís Vives el PP va obtindre 495 vots, tan sols 5 més que Compromís. En canvi al col.legi de l’Alborxí on també voten part dels veïns de Lluís Suñer i de la Plaça del Regne, la coalició valencianista superà per 13 vots als populars.

En la resta de col.legis electorals, la candidatura de Diego Gómez, va superar amplament a populars i socialistes. La candidatura d’Isabel Aguilar només va superar a la de José Andrés Hernández (PP) en el col.legi Enric Valor, per un centenar llarg de vots, barri on residix l’alcaldable del PSPV, i on Compromís va doblar en paperetes als dos partits rivals.

L’Alquerieta

També els valencianistes (1.792 vots) doblaren al PP (859) en el col.legi Vicent Blasco Ibáñez. Al Garcia Lorca la victòria de Gómez sobre Hernández va ser més moderada, 775 vots contra 627. Al Josep Mª Parra, on vota el barri de l’Alquerieta, també guanyà Compromís amb 897 vots seguit del PP amb 638 i molt a prop el PSOE amb 550.

A l’altre extrem de la ciutat en el Rei en Jaume, els vots obtinguts per Diego Gómez (1.550) duplicaren als que es decantaren per José A. Hernández (755) i Isabel Aguilar quedava en tercer lloc amb 507 vots. A La Barraca d’Aigües Vives, Compromís també ha superat al PP i al PSOE.

L’Alquenència

Així el major graner de vots l’ha tingut Compromís en l’Enric Valor, on vota la zona del Parc Pere Crespí, també en Blasco Ibáñez, clàssic feudo valencianista, i en el Rei en Jaume, on voten els residents de les rodalies del parc de l’Alquenència.

Mentre el PP s’ha fet, especialment, fort en el col.legi electoral de la Casa de la Cultura, on voten els residents de l’avda Sants Patrons i la plaça Major, a més del Lluís Vives que afecta a part de l’avda. Lluís  Suñert, és a dir del centre de la ciutat.

Riberaexpress