Hernández (PP) es considera el cap de l’oposició d’Alzira i el segon guanyador de les municipals

0
151
José Andrés Hernández hui durant la roda de premsa

L’alcaldable del PP, José Andrés Hernández, s’ha erigit hui com el «cap de l’oposició», i s’ha considerat «la única alternativa» al govern liderat per Compromís, després de manifestar que Ciutadans «no ha donat la talla». Hernández ha tret pit dels 6 regidors aconseguit fins el punt d’assegurar que ha estat «l’altra opció guanyadora», junt a la encapçalada per l’alcalde en funcions Diego Gómez.

Hernández ha comparat els seus resultats, 5.376 vots amb els 4.400 de les últimes autonòmiques, «hem aconseguit canviar la tendència en un mes», però cal recordar que els populars han perdut uns 2.200 vots i 2 regidors, respecte a les municipals de 2015.

El candidat popular, ha repetit varies vegades que els 6 regidors obtinguts li permitixen situar-lo «al capdavant de l’oposició» i mostrar un escenari «perfecte, per a treballar duríssim i recuperar l’alcaldia d’açí quatre anys».

Exigix moderació a Compromís

Ha felicitat al  lider de Compromís per Alzira, que amb 9 regidors, ha sigut el trionfador de les eleccions, però Hernández ha passat, tot seguit, a exigir-li «moderació», que al seu juí «no ha existit en esta legislatura», a més de «consens». Fins i tot s’ha erigit com el vigilant de les senyes d’identitat valencianes i espanyoles a Alzira, per «evitar que el nou govern local vaja en contra» de les mateixes. Un govern que ha qualificat «d’esquerres i catalanista, però que és el que ha volgut el poble».

No ha ocultat que és «ambiciòs i autoexigent» i ha anunciat que el pròoxim dijous es sometrà a la «ratificació» del seu lideratge, per part de l’assemblea, encara que s’ha mostrat convençut que la militància li donarà el seu suport en haver treballat «en una situació molt complicada. Hernández ha recordat que el PP local ha estat «durant prou de temps sense direcció», i que sols ha disposat «d’un any» per a dirigir el grup municipal.

Ciutadans no ha donat la talla

Si a Ciutadans l’ha criticat per «no donar la talla», el PSOE local tampoc ha eixit massa ben parat, «ha obtingut el pitjor resultat de la seua història» i «EU ha desaparegut del consistori davant la divisió de les dos opcions polítiques». I respecte a Vox s’ha limitat a dir que «ha tret un resultat molt poc significatiu».

Per al jove lider popular de 33 anys, «la campanya realitzada ha sigut la clau del nostre èxit», segons ha indicat durant la roda de premsa celebrada davant els mitjans de comunicació locals.