Ferrero Rocher compra el 70% de les accions d’Ice Cream d’Alzira

0
564

ICFC factura prop de 125 milions d’euros a l’any i produix més de 600 milions de gelats

Segons l’alcalde Diego Gómez esta compra consolida la fàbrica de gelats i projecta futures inversions

El grup Ferrero ha arribat a un acord per a adquirir una participació “majoritària” del major fabricant de gelats d’Espanya, Ice Cream Factory Comaker (ICFC), amb seu a Alzira i especialitzat a produir per a marques blanques.

En un comunicat, Ferrero -d’origen italià i propietari de marques com Nutella, Kinder o Ferrero Rocher– ha precisat que la família Lamsfus “continuarà sent accionista” de la geladora i, de fet, Guillermo Lamfsus Bravo es mantindrà al capdavant del negoci com a director general.

Des de la companyia compradora no han facilitat ni l’import ni el percentatge exacte adquirit a través de l’operació, i s’han limitat a assenyalar que preveuen tancar-la “a primers de juliol de 2019”, una vegada compte amb les corresponents autoritzacions per part dels organismes reguladors.

Però l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, ha assegurat, esta vesprada, que Ferrero, «ha comprat el 70% de les accions, quedant el restant 30% en poder de la família Lamfus». Gómez considera que es tracta «d’una gran notícia per a Alzira i la seua comarca», donada «la importància d’una firma que compta amb un total de 43.000 treballadors». La primera autoritat local confia en que la marca dels reconeguts bombons, «consolide Ice Cream i cree noves línies de producció, amb el consiguient augment de la plantilla».

Diferents categories de productes

Els responsables de Ferrero han apuntat que la decisió si es fes amb el control de la geladora s’emmarca dins de la seua estratègia de buscar “noves oportunitats en diferents categories de productes”. ICFC, amb seu en el municipi valencià d’Alzira, factura prop de 125 milions d’euros a l’any -el 65% procedeix de la seua activitat internacional- i produeix més de 600 milions de gelats, segons les estimacions que va fer públiques en 2018.

A més, compte amb dues fàbriques, empra a 700 persones i ven els seus productes en 15 països. ICFC va nàixer com a tal en 2003, després que el seu fundador, Guillermo Lamsfus, adquirira a Nestlé les instal·lacions de Avidesa, de la qual era director general.

Fabricar gelats per a les marques blanques dels supermercats ha sigut la base de l’estratègia de la companyia, el màxim accionista de la qual des de 2010 ha sigut el fons Portobello, amb el 70% del capital