El debat de la Gallera evidencia els dos blocs diferenciats que es presenten a Alzira

0
190
El debat s'ha produït al saló Àrab de la Gallera
Miguel Vidal (C,s), José A. Hernández, (PP), Salvador Collado (moderador),  Diego Gómez (Compromís) i Isabel Aguilar (PSOE)
El debat dels 9 alcaldables ha despertat una gran expectació

El debat entre els alcaldables de les 9 candidatures presentades a les eleccions municipals d’Alzira ha evidenciat els dos blocs ben diferenciats existents; a l’esquerra del moderador, Salvador Collado; el progressista integrat per Compromís, el PSPV, Esquerra d’Alzira i Podem. I a la dreta que el composen el PP, Ciutadans, Som Valencians, Vox i Falange y las Jons.

Collado ha sabut tallar els crits de «fora fora» dirigits a l’equip de govern, amenaçant en suspendre el debat electoral, si el reduït grup d’exaltats repetia la seua airada protesta.

L’única novetat que s’ha escoltat al saló Àrab de la Gallera, ha estat l’anunci de l’alcalde sobre l’adquisició de la firma italiana Ferrero Rocher del 70% de les accions de la fàbrica de gelats alzirenya Ice Cream Factory Comaker.

Per la banda esquerra, Diego Gómez, Isabel Aguilar, Ivan Martinez i Paco Gimeno, han coincidit en fer un nou pacte progressista per continuar les polítiques socials, urbanístiques, ocupacionals, festives, culturals i mediambientals que s’han encetat en esta legislatura.

En la bancada de la dreta la coincidència ha estat en la rebaixa dels impostos municipals i en criticar les polítiques de mobilitat del tripartit, amb la peatonalització d’Hort dels Frares i Pérez Galdós.

Pel que fa als possibles pactes ha quedat ben clar que no hi haurà cap transversalitat; els dos blocs han deixat ben clares les seues posicions; en la dreta nio PP ni Ciutadans han posat cap objecció a pactar amb Vox, mentre entre les formacions de l’esquerra s’han tractat entre ells amb guant blanc, advertint que ficaran un cordó sanitari ben visible als cinc candidats de la dreta.