VOX més la divisió d’EU i Podem preocupen al tripartit d’Alzira

0
500
Perilla la continuitat de l'equip que ha governat Alzira durant el darrer quatrienni

La divisió en dos candidatures, d’EU i Podem, que es presentaren en coalició a les últimes eleccions generals i autonòmiques, preocupa i molt als sectors progressistes d’Alzira i llògicament al sí de la coalició Compromís i del PSPV locals.

La presentació per separat, després que, fa quatre anys EU aconseguira 1.449 vots i un regidor, pot afectar a la majoria progressista que arribà als 11 regidors davant els 10 que sumaren entre el PP (8) i Ciutadans (2). Com que les diferències són molt ajustades, resulta prou llògic preveure que, ni Podem ni l’Esquerra d’Alzira (coalició entre EU i ERPV), arribaran als 1.150 vots que fan falta per traure un dels 21 escons de la corporació local.

A les recents eleccions autonòmiques sumaren junts, un total de 1.392 vots i cas de repetir-se en les municipals del pròxim diumenge idèntics resultats, el regidor perdut per estes forces d’esquerra, aniria al PP que així sumaria 5, per 4 de Ciutadans i els 2 de VOX el que suposaria desbancar a l’esquerra del govern local.

Un regidor popular, que no figura en l’actual candidatura, deia encertadament, fa unes dies que «hi ha partit». En la candidatura alzirenys del PSPV, que encapçala Isabel Aguilar, confien en incrementar el suport de les anteriors eleccions, aprofitant l’ona favorable de Pedro Sánchez i Ximo Puig. Mentre a Compromís gaudixen d’esperances per sumar un sèptim regidor, davant el tiró de l’alcalde, Diego Gómez, en considerar que en esta legislatura ha incrementat de forma notable la seua popularitat.

Vot útil

Així, han començat demanar el «vot útil», conforme s’acosta el 26M, per evitar un govern, més de dretes que mai, amb la incorporació de VOX, que entraria al consistori amb 2 regidories, després que comptara amb el suport de 2.445 electors, en les últimes autonòmiques.

A falta d’enquestes, no hi ha més remei que recòrrer als últims comicis electorals per poder avaluar les possibilitats d’uns i d’altres. Ara bé, sembla que tornarà a donar-se un resultat molt ajustat com el de 2015 i que uns pocs centenars de vots decantaran l’alcaldia, bé cap a les forces progressistes o bé cap a les conservadores.

La reiterada denominació del tripartit, amb tints un tant peioratius, que ha utilitzat reiteradament el PP per a referir-se al govern local, resulta que ara, paradògicament, és la màxima aspiració del candidat popular, José Andrés Hernández, que, amb el permís del cap de llista de Ciutadans, Miguel Vidal, i amb el suport imprescindible de Ricardo Belda (VOX), preten sustituir a Diego Gómez al front de l’alcaldia d’Alzira, amb altre tripartit, però, a l’andalusa.

Riberaexpress