Diego Gómez:»Hem reduït el deute d’Alzira en 10 milions, això és saber gestionar»

0
448
Diego Gómez durant la seua intervenció
La candidatura de Compromís per Alzira al final del mitin

L’alcalde d’Alzira i candidat a l’alcaldia per Compromís, Diego Gómez, ha fet balanç dels quatre anys de legislatura durant el mitin de la seua formació celebrat en la Casa de la Cultura, en el que ha resaltat la reducció del deute municipal, «dels 16 milions heretats als 6 actuals», el que significa que «sabem gestionar».

Gómez no s’ha compromés a reduir les taxes municipals, però en canvi ha assegurat que «no incrementarem cap impost».

Començava el detallat i extens balanç incidint en que Compromís, que va obtindre 6 regidors en les últimes eleccions, «ha liderat el canvi de la nostra ciutat, un canvi que preten continuar «reforçant les nostres polítiques», després d’advertir que «hem complit clarament, però falten moltes coses per fer» i de mostrat la seua voluntat de «seguir treballant per una Alzira de futur».

Projectes

La major part del discurs l’ha dedicat avançar els projectes de la pròxima legislatura; pel que fa a la mobilitat ha anunciat intervencions urbanístiques en Major Sant Agustí, el carrer Sant Jaume i el seu entorn. La connexió per carril bici d’Alzira amb Algemesí i Guadassuar, la millora de les rutes escolars que afectaran primordialment al Ceip Tirant lo Blanc, al centre educatiu Xúquer i a l’IES Murta.

En Medi Ambient s’ha detés especialment, en explicar el bon funcionament del Canal de les Basses, «ha sigut la única infraestructura hidràulica que s’ha fet a Alzira durant els últims 20 anys». La segona fase del canal que es construirà durant la pròxima legislatura pe recollir les escorrenties dels barrancs. L’ampliació a 25 metres del barranc de la Casella i també ha recordat els miradors construïts en el Xúquer (es troba en la fase final) i en la Casella, l’Anell Verd que es completarà durant els pròxims quatre anys i la previsió de culminar l’edifici de la Policia Local que es completarà en el Torretxó Baix, amb un heliport i un nou parc de bombers.

Es troba prou avançat el Casal Jove i es mostra convençut que durant la pròxima legislatura Alzira gaudirà d’un Palau de Justícia i d’un nou parking a l’Hospital de la Ribera per resoldre els problemes d’aparcament actuals.

Hem tret la gent al carrer

Canviant d’àrea, el candidat de Compromís ha anunciat un nou Pla d’Igualtat, així com «la lluita contra la violència masclista». Ha destacat la gran activitat cultural, desenvolupada per la regidoria d’Aida Ginestar, que «ha tret la gent al carrer» i a més «hem recuperat la celebració del 9 d’Octubre».

Exigència al Botànic

Pel que fa a les infraestructures educatives Diego Gómez mostrat la seua cara més reivindicativa, «anem a exigir al Govern del Botànic que estiguen acabats en la pròxima legislatura, el nou IES Rei en Jaume, així com la remodelació del Josep Mª Parra.

També ha recordat les nombroses inversions en instal.lacions esportives i el «notable increment de les subvencions als diferents clubs locals». I per últim ha incidit en que la capital de la Ribera «ja no viu d’esquenes al Xúquer».

Riberaexpress