Un parc d’Alzira envaït per nan@s, mares i pares

0
338
Centenars de famílies sobre la gespar del parc durant l'actuació que tancà ahir el Nan@fest

La tercera edició del Nan@fest va provocar que el parc de l’Alquenència d’Alzira fora ahir un riu de xiquets, xiquetes, mares i pares durant més de 10 hores.

Des de les 10 i mitja del matí famílies senceres eentraven per les diferents portes del parc per gaudir d’una completa jornada lúdico-festiva-educativa. Prompte les 19 zones habilitades per a jocs, tallers, picnic, llibres, descans, exhibicions, foto call, estigueren petades de gent. La música va estar present al llarg de tot el dia, sobre tot en l’escenari principal, però també a l’àrea destinada a la introducció a la batucada on aconseguiren crear un ambient festiu que involucrava a gent de totes les edats.

Prop d’allí, les manetes de menuts i menudes modelaven hàbilment el fanc amb l’ajuda de torns tradicionals i sobre tot de la mestria del ceramista alzireny Xavier Claur.

Un dels llocs més concorreguts era el de les bombolles de sabó, on els assistents feien diferents tipus de formes i grandàries. Calia agafar el dia amb paciència per gaudir de totes les activitats; un taller de pintura on aprenien a crear colors davall l’atenta mirada de l’artista Mai Hidalgo, les pintacares, el reciclatge i decoració de pots multiusos, el taller de globoflèxia on els espectadors del Nan@fest feien les seues pròpies figures.

Així mateix tenien el seu públic adepte els jocs tradicionals de fusta, un espai de lectura amb animacions lectores i molt especialment el campament indi, un poblat on un fum de xiquets i xiquetes abarrotaren durant tota la jornada davant la forta atracció de les plomes, les cabanyes i les divertides proves que els conduien per unes hores a les tradicionals batalles entre indis i vaquers.

Llargues cues

Era habitual trobar llargues cues a l’espai destinat a la multiaventura per superar les proves i reptes que els eixien al pas. Entre jocs, aventures i tallers, els menuts fans del Nan@fest podien divertir-se amb la Pupetes de Rosana, el jazz de la Sedajazz i el sensorial taller de Proyecto Marsupio dirigit a a reforçar els vincles familiars mitjançant el joc.

Tampoc faltaren una mostra de danses populars, una fireta del llibre, junt els espais que mostraren les seues importants tasques cíviques i socials, associacions com Lacua, La Nostra Veu, Adafir, Aspanion i Cepaim, entre altres. Al temps que la Creu Roja i Protecció Civil s’esmeraven en fer demostracions de les seues destacades activitats socials.

L’aigua

Tot açò completat per una zona de jocs d’aigua que va fer les delícies dels menuts i també dels majors que aprofitaven per a refrescar en una dia esplèndid de primavera. Una rubieta, que no arribaria als 4 anys, es passà, a mitjan matí, un bon ratet, entretinguda recollint amb un got l’aigua i tornant-la a abocar en la part superior d’un conjunt de gots comunicants. En poques hores desaparegueren les 1.500 cantimplores d’aigua que es repartiren gratuïtament en una iniciativa de la regidoria de Serveis Públics, activitat a la que va contribuir el regidor Fernando Pascual.

Drilo, la Pallassa reportera, el Cuc Gegant, el Tricicle de Bambolles i Korral Kaos contribuiren a animaren un poc més el divertit, lúdic i educatiu  festival infantil d’Alzira.

La regidora de Cultura, Aida Ginestar, impulsora del festival, que s’acomiada de la corporació en uns dies, li ha desitjat «llarga vida al Nan@fest». El propi alcalde, Diego Gómez, assegurava ahir que»el festival continuarà», mentre el grup Marcel Marcià tancava la jornada festiva davant centenars de famílies que des de la gespa del parc cantaven i ballaven tradicionals cançons del cançoner del que fora reconegut grup valencià Al Tall.

Gómez, en declaracions a Riberaexpress, resaltava que amb estes activitats «hem aconseguit atraure a nombroses famílies d’Alzira i de la comarca, consolidar el festival amb només tres edicions i posar en valor el parc de l’Alquenència que havia estat prou oblidat en anteriors lelgislatures».

La primera autoritat local ha felicitat a la regidoria de Cultura en considerar «un gran encert d’esta legislatura el Nan@fest que servix per traure la gent al carrer». Diego Gómez s’ha mostrat convençut que «amb el suport de tota la corporació este festival infantil gaudirà d’una llarga vida».

Riberaexpress