Paco Tortosa fa un viatge particular per Alzira amb més de 1.600 imatges

0
676
Paco Tortosa junt Agustin Ferrer durant la presentació del llibre

El treball és obra de Paco Tortosa i inclou més de 1.600 fotografies

 

 Edicions 96 presentà ahir al saló de plens d’Alzira un nou llibre de Paco Tortosa, en aquesta ocasió dedicat a la capital de la Ribera Alta.

L’obra, titulada: Alzira.  Jardí babilònic entre el Xúquer i la Murta és el resultat d’un viatge molt particular per aquesta ciutat, en paraules de l’autor «un paradís entre dues meravelles de la natura: el Xúquer, riu d’argent, i una vall d’ensomni, la Murta» i s’ha publicat amb la col·laboració de l’ajuntament d’Alzira.

Al llarg del mateix l’autor recull diverses anàlisis i reflexions, des d’un punt de vista  molt personal, sobre el terme i la gent de l’illa del Xúquer. Així pot dir-se que el treball és una foto fixa feta al llarg dels anys 2018 i 2019, en la que participen un gran nombre d’alzirenyes i alzirenys, d’alguns molt coneguts i d’altres anònims, i on sens dubte el paisatge, en el sentit més ampli de la paraula, n’és el protagonista.

Com és habitual en els seus treballs, la descripció d’aquells elements que captiven Paco Tortosa durant les seues caminades es completa amb una crítica en to constructiu, sempre fugint de tecnicismes però sense renunciar a la minuciositat que el caracteritza. Una invitació a recórrer els paisatge natural i urbà d’Alzira de manera assossegada, poètica i sensual.

El llibre, que supera les 500 pàgines, conté més de 1.600 fotografies a tot color, i es completa amb un mapa topogràfic, en escala 1:10.000, elaborat per Tossal Cartografies.

Paco Tortosa és doctor en Geografia per la Universitat de València i fotògraf autodidacta. És un dels pioners del cicloturisme a Espanya, a més d’un innovador expert en les maneres d’apropar-se als paisatges i els patrimonis culturals i naturals valencians.

Dins la mateixa col·lecció ha publicat treballs monogràfics semblants dedicats a Silla, Sueca, Vilafranca i Teulada-Moraira, a més del conegut España en bici, llibre de referència per als amants de la bicicleta.