El tripartit vol convertir els cines Colón en un Centre Cultural multiusos

0
387
Els Cines Colón ubicats al carrer Major Santa Caterina

 

L’equip de govern actual encetà fa uns mesos les negociacions per adquirir els cines

La inversió pot apropar-se als 3 milions d’euros

L’Ajuntament elaborarà un Pla Econòmic de Viabilitat

Els membres de l’actual equip de govern d’Alzira tenen previst, cas de ser revalidats en les urnes el pròxim 26M, rependre les negociacions que inciaren, fa uns mesos, amb  els propietaris dels Cines Colón per tal de convertir les instal.lacions en un Centre Cultural multiusos

Els Colón, ubicats al centre de la ciutat, consten de quatre sales; una d’elles amb capacitat per a 800 espectadors i altres tres, d’entre 100 i 200 butaques, que servirien per a concerts, sessions de cinema i altres activitats culturals. Seria un espai cultural que sustituiria el desitjat auditori, al que els últims governs locals han desestimat, reiteradament, davant l’elevat cost del projecte.

Estes instal.lacions resulten prou més econòmiques que l’auditori, encara que l’operació econòmica pot apropar-se als 3 milions d’euros. «Hem intercanviat amb els propietaris propostes i possibilitats, però no podiem pendre una decissió davant la proximitat de les eleccions», segons ha manifestat l’alcalde Diego Gómez a Riberaexpress.

El consistori ha intentat abaratar el cost, utilitzant en la transacció una parcel.la municipal, però la família Soler, titular del cine, l’ha rebutjat fins ara.

Finançament

Així els nous governants deuran enllestir un «Pla Econòmic de Viabilitat», que, segons Gómez deuria ser «autoritzat per Hisenda», per ser finançat durant a un periode de 5 anys. A més el futur govern deurà tindre en compte «l’elevat cost del manteniment», però tot i això sembla haver unanimitat entre els representants de les tres formacions governants, per enllestir l’operació durant la pròxima legislatura.

Casa de la Cultura i Gran Teatre saturats

L’informe dels tècnics municipals són favorables davant les bones condicions de sonoritat de les sales i de conservació. La primera autoritat local s’ha mostrat molt favorable donat que els Cines Colón «serien molt útils i aprofitables per a la Societat Musical d’Alzira, per a tot tipus de concerts, i músiques a més de poder fer sessions de cine club totes les setmanes.  Gómez i els seus companys de govern són conscients que la Casa de la Cultura i el Gran Teatre «estan ja saturats» i per tant el nou Centre Cultural Multiusos incrementaria de forma notables les activitats musicals i culturals de la capital de la comarca.