L’AVL presenta el vocabulari de la Salut amb més de 7.000 termes

0
186

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha presentat en la seu del Col·legi Oficial de Metges de València el ‘Vocabulari de les ciències de la salut’, editat per la institució normativa dins de la seua Col·lecció de Vocabularis, una obra dirigida, fonamentalment, als professionals de la medicina i al personal sanitari de la Comunitat Valenciana.

L’acte ha comptat amb la presència de la presidenta del Col·legi de Metges, Mercedes Hurtado, del subsecretari de la Conselleria de Sanitat, Juan Ángel Poyatos i del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, així com d’Artur Ahuir, president de la Secció de Terminologia i Assessorament Lingüístic, que ha presentat l’obra que reunix més de 7.000 termes.

Per a l’acadèmic Artur Ahuir, “este Vocabulari de les ciències de la Salut vol ser una ferramenta útil, de consulta, per a tots aquells professionals que utilitzen el valencià”. Este vocabulari ve a cobrir un buit existent fins ara en esta disciplina, tant dins com fora de la Comunitat Valenciana, una circumstància que el fa únic i el convertix en una autèntica novetat en el seu camp.

Ramon Ferrer, president de l’AVL, s’ha referit en la presentació a la necessitat que el valencià tinga “una projecció potent i forta en tots els àmbits: el social, l’econòmic, el polític, el jurídic, l’educatiu, l’esportiu i ara en el sanitari amb esta publicació de divulgació”. Ferrer s’ha referit al prestigi de la professió sanitaria en el conjunt de la societat, “el mateix prestigi social que volem traslladar a la llengua valenciana”.

Per la seua part, Mercedes Hurtado, presidenta del Col·legi de Metges de València, ha agraït l’AVL l’interés per editar este Vocabulari de les ciències de la salut i donar-lo a conéixer en la seu d’un col·lectiu que reunix més de 14.000 facultatius. També el subcretari de Sanitat, Juan Ángel Poyatos, ha valorat l’esforç acadèmic i s’ha compromés a distribuir-lo per tots els centres hospitalaris i sanitaris de la Comunitat.

La presentació ha finalitzat amb una conferència a càrrec del Dr. Roberto Roig, cap del Servici del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana, sobre la donació de mèdul·la. Amb esta última obra, l’AVL ja ha editat set vocabularis especifics: Jurídic, nàutic, futbol, joc de pilota, economia i música. En fase d’elaboració hi ha dos vocabularis més centrats en les arts escèniques i les tradicions i festes populars.