La conselleria estudia la construcció d’una bassa de tempesta junt el canal de les Basses en Alzira

0
369
La tanca de tempesta podria construïr-se a les rodalies d'esta bassa i la sènia que es conserva en esta parcel.la pròxima al Camí dels Pescadors
El director de l’Aigua junt l’alcalde d’Alzira este matí amb els mitjans de comunicació locals

El director general de l’Aigua, Manolo Aldeguer, ha anunciat hui en Alzira la possibilitat de construir «un tanc de tempesta», és a dir una gran bassa, junt la segona fase del canal de les Basses, per emmagatzemar l’aigua de les pluges en els casos en els que el barranc de la Casella no puga absorbir les escorrenties, o el Xúquer baixe ple.

Segons Aldeguer «construir un canal és fàcil relaltivament, però el problema vindrà quan el riu Xúquer passe ple per Alzira, aleshores necessitarem una infraestructura com un tanc de tempesta que retinga l’aigua».

La segona fase del canal es troba en fase de redacció, però el representant de la conselleria de Medi Ambient reconeix els «problemes d’expropiació dels terrenys» que estan patint davant les exigències econòmiques dels propietaris de les parcel.les.

Comportes manuals i automàtiques

Pel que fa a la primera fase del canal de les Basses, es troba, pràcticament acabada, en estos moments els tècnics de la conselleria procedixen a «equilibrar les comportes», una serà automàtica, mentre l’altra està programada perquè siga manual, amb l’objectiu que puga ser accionada per l’Ajuntament d’Alzira, segons les circunstàncies.

Aldeguer ha manifestat que esta primera fase del canal «ha funcionat molt bé», però la problemàtica es troba al desaiguar les escorrenties al barranc, «no serà prou la segona fase per evitar les inundacions» i és que el director general reconeix que «Alzira és una ciutat molt complicada davant la seua fondària».

Informe de la CHX

Per la seua part l’alcalde Diego Gómez ha anunciat que la Confederació Hidrogràfica del Xúquer «farà un estudi per buscar la millor eixida al barranc de la Casella». Segóns Gómez la voluntat de l’equip de govern «és garantir la seguretat ciutadana durant la pròxima legislatura amb les millors eixides i solucions».

Manolo Aldeguer, Diego Gómez i director de Zona de Bankia, José Redondo, han inaugurat este matí les I Jornades d’aigües potables i residuals de la Ribera.