Alzira demana «màxima» precaució per evitar incendis davant l’ascens de les temperatures

0
264
Restes agrícoles

Ascens tèrmic generalitzat a la Ribera

L’Ajuntament demana que s’extremen les precaucions per tal d’evitar incendis

 

La Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alzira informa a la ciutadania que cal extremar les precaucions davant la previsió de pujades de les temperatures de cara al final de la setmana, pel tal d’evitar incendis forestals.

 

El regidor, Pep Carreres, sol•licita que s’extremen les precaucions en l’ús del foc, donat l’ascens de les temperatures que s’espera entre el dimecres 6 i el dissabte 11 de maig, i que es tinguen en compte les mesures de prevenció lligades a l’ús del foc per a les cremes agrícoles, com són la disponibilitat d’aigua per al control del foc , el compliment dels horaris i la disponibilitat de permisos de crema.

 

També recorda que, segons la normativa de prevenció d’incendis en vigor, en nivell de preemergència 3 no s’autoritzaran les cremes agrícoles. Es recomana consultar el nivell de preemergència a través de la pàgina web www.112cv.gva.es.

 

El permís de crema

 

Se sol•licitarà este permís per a:

– Crema de marges de cultiu o restes agrícoles (restolls) o forestals.

– Crema de canyar o matoll lligats a algun tipus d’aprofitament ramader o cinegètic.

L’autorització es realitzarà com a mínim amb 48 hores d’antelació de l’inici de l’activitat, L’autorització tindrà una validesa de 15 dies hàbils.

 

Forma de presentació

 

Presencial:presentant la sol•licitud i documentació en l’Oficina d’Atenció Ciutadana la Clau (carrer Rambla, núm. 23), o en les altres formes que contempla l’art. 16.4 de la Llei 39/2015, del procediment administratiu comú de les administracions publiques.

En línia: a través de la pàgina web, on també podrà presentar la documentació de forma electrònica.