La cantant Alicia Carrasco grava un videoclip amb un grup de dones de l’Alquerieta

0
774
La cantant flamenca amb veïnes del barri

El passat 30 d’abril va visitar el barri de l’Alquerieta la cantaora flamenca Alicia Carrasco, qui es va reunir amb el grup Dones de l’Alquerieta, que acompanya la Fundació Cepaim en coordinació amb el Centre de Participació Ciutadana del barri.

 

Amb elles va prendre unes imatges que serviran per al pròxim videoclip del seu nou àlbum, Dona Klórica. La trobada va ser molt emocionant alhora que enriquidora i l’artista va poder compartir amb les dones la realitat del barri, les dificultats quotidianes i els anhels per construir una societat millor.

 

És este afany d’unir art i societat el que l’ha portada fins al barri de l’Alquerieta, on en 2018 es va celebrar el Festival de Murals Participatius AlqueriARTE. El grup Dones de l’Alquerieta va realitzar un mural guiat per l’artista local Empar Piera (Empargrafia), en el qual el tema girava entorn de la dona, per la qual cosa es va utilitzar una frase de Dona Klórica: “La llibertat és un tren que per molt tard que arribe té nom de dona”, escrita per Juan José Téllez. És així com naix una relació que porta a Alicia Carrasco a visitar-les, tot un luxe per a Alzira.

 

L’artista està considerada una de les figures més interessants del panorama musical flamenc del nostre país. L’artista se servix de la música per a reivindicar i posar en relleu realitats socials injustes i reflexionar sobre les migracions, o el rol que la dona ha experimentat durant els últims 25 anys en la nostra societat; una dona capaç, avantguardista, més lluitadora que mai i disposada a mirar el món de front.

 

 

L’activitat, organitzada per la Fundació Cepaim i el Centre de Participació Ciutadana del barri de l’Alquerieta, s’emmarca dins del projecte comunitari Alzira Diversa, finançat per l’Àrea de Serveis Socials i Innovació Social de l’Ajuntament d’Alzira.

 

Alicia Carrasco

Alicia Carrasco és autodidacta, amb una destacada veu que transmet una gran energia. Té una àmplia carrera professional que l’ha portada a guanyar el primer premi del festival internacional World Music de Veu i Guitarra d’Alemanya en 2010. En la seua àmplia trajectòria ha actuat en importants ciutats com Mont-real, Frankfurt, París o Londres, al mateix temps que ha recorregut gran part de la geografia espanyola.