Alzira col.loca una placa en Mauthaussen, en record als alzirenys deportats

0
361
Grau amb escoalrs alzirenys en l'antic campament nazi
El regidor d’Educació Pepe Grau inatal.lant la placa en Mauthaussen

Hui, cinc de maig de 2019 és una data que recordarà a tots aquells espanyols que patiren la repressió nazi en la Segona Guerra Mundial en camps d’extermini, com Mauthausen, amb l’objectiu d’honrar i servir com acte de reconeixement davant la injustícia que va suposar l’exili de molts espanyols i espanyoles amb el respectiu internament en camps de concentració nazis.

Amb arguments tan sòlids es va aprovar l’Acord del Consell de Ministres de 26 d’abril de 2019, la data del 5 de maig com a “Dia d’Homenatge als espanyols deportats i morts en Mauthausen i altres camps i totes les víctimes del nazisme d’Espanya”

Hui, coincidint amb esta data, el regidor d’Educació i Infància, Pepe Grau, està en Mauthausen, per tal d’homenatjar els deportats republicans alzirenys als camps de concentració nazis i els seus familiars.
En esta visita, i en nom de l’Ajuntament d’Alzira ha col·locat una placa en el seu record, en el Memorial de Gusen, acte al qual també ha assistit la Ministra de Justícia Dolores Delgado.