Rafael Blasco no deixa que els pèrits d’Hisenda valoren el seu xalet de La Barraca

0
305
Raafael Blasco

L’Advocacia de la Generalitat el va requerir en març perquè deixara entrar als perits d’Hisenda a la finca, però l’exconseller no ha acceptat pel moment

Rafael Blasco, el exconseller del Partit Popular, es nega al fet que els tècnics de la Generalitat entren en la seua finca d’Alzira, en el xalet de la Barraca d’Aigües Vives, per a realitzar una valoració pròpia i presencial dels immobles per a subhastar-los pel Tribunal de Comptes amb la finalitat de recuperar els diners sostrets a les arques públiques. Blasco, que actualment gaudeix d’un tercer grau, està condemnat a sis anys de presó pel conegut case Cooperació.

L’exconseller va sol·licitar al Tribunal de Comptes una autorització per a vendre directament l’immoble o per a traure’l a subhasta i per a això, Blasco va aportar una valoració pròpia -encarregada a una empresa privada amb anterioritat- que xifrava el preu en 400.000. No obstant això, l’Advocacia de la Generalitat li va requerir el mes de març passat perquè deixara entrar a perits d’Hisenda a la finca d’Alzira i els immobles embargats per a realitzar una valoració pròpia. De fet, l’advocacia de la Generalitat acceptaven aquesta petició de Blasco sempre que se’ls permetera fer una estimació real dels béns.

Un mes després, Blasco no ha contestat a aquesta petició encara que ha presentat un escrit amb una altra valoració realitzada per l’empresa Eurova per al jutjat número 1 de València que instrueix altres peces del cas Blasco relativa al desviament de fons de cooperació. Aquesta nova valoració ascendeix a més de 478.000 euros encara que deixa constància l’empresa que ha realitzat la valoració «sense inspecció ocular de l’immoble», que l’ha feta amb “la informació facilitada pel jutjat i diverses fonts consultades (sede Cadastre, Visor GVA, etc.)”.

Amb tot, l’Advocacia insisteix en la seua negativa d’acceptar aquests informes i insisteix a realitzar un peritatge propi de la finca i els tres habitatges. Una infravaloració dels béns permetria a qualsevol que licite pels mateixos quedar-se amb ells cobrint el 70% de la valoració i amb un preu molt allunyat del qual es considera.

La propietat de Blasco en la Barraca d’Aigües Vives comprén una finca de tarongers de 3,8 hectàrees que alberga una casa de planta baixa i pis alt de 135 metres quadrats construïts; una casa habitació de planta baixa de 165 metres quadrats construïts; i una casa de planta baixa i *riurau de 176 metres quadrats coberts i 44,37 metres quadrats oberts. Això es valora en 477.297 euros.

A més, té la centèsima part d’una altra finca valorada en total en 131.041 euros (amb el que aporta 1.310,41 euros) i que inclou un camp de tarongers en parcel·la de 1,98 hectàrees, casa llaurador per a ferramentes de 45 metres quadrats, bassa de 55 metres quadrats i una altra bassa de 14 metres quadrats. L’antiguitat de les propietats és de 2006.

Cadena Ser