Els tècnics d’Alzira redacten el projecte de la segona fase del canal de les Basses

0
331
Comportes del cananl de les Basses que va recollir 20.000 m3 d'aigua

L’equip de Govern d’Alzira ha reclamat hui la necessitat d’enllestir, el més prompte possible, la segona fase del Canal de les Basses al director general de l’Aigua, Manolo Aldeguer, durant la seua visita a esta infraestructura que ha evitat la inundació del barri.

A hores d’ara, els tècnics municipals ultimen la redacció del projecte que l’Ajuntament presentarà, en breu,  a la Conselleria de Medi Ambient que ha d’aprovar-lo i finançar-lo.

Barranc de la Casella

Els tres partits que governen el consistori, a més li han reiterat a la Confederació Hidrogràfcia del Xúquer, que amplie la capacitat i canalitze el barranc de la Casella perquè puga absorbir, sense els actuals entrebancs, les escorrenties que aboca el canal procedents dels quatre barrancs que baixen de la muntanya a la ciutat.

Les pluges torrencials caigudes en novembre de l’any passat i el darrer cap de setmana a la Murta i la Casella, que han superat en els dos casos els 300 l/m2, desemboquen en els barris més baixos de la ciutat mitjançant els barrancs del Respirall, Fosc, Gracia Maria i Arena. Estes aigües es concentren en el camí dels Pescadors i acaben desembocant en el nou canal a l’altura de la redona de la CV-50.

El futur canal es farà paral.lel al camí dels Pescadors

La segona fase de la sèquia artificial està prevista que es construisca de forma paral.lela al camí dels Pescadors però més a prop de les muntanyes, per evitar que afecte a l’avda Vicent Vidal i a les rodalies del parc de l’Alquenència.

L’incident patit per dos vehicles el passat diumenge per la vesprada que va quedar empotrat en el creuament del barranc Fosc amb el camí dels Pescadors, en el que es topetaren a dreta i esquerra amb una ona d’aigua pròxima als 40 cm, resulta més que revetlador. Cal recordar que el conductor i la seua dona escaparen del turisme per la finestra, ja de nit ai amb aigua per la cintura.

Riberaexpress