La gota freda inicia la retirada i Alzira recupera poc a poc la normalitat

0
427
El barri de les Basses este matí
El barranc de la Casella ha baixat notablment de nivell este matí i ja permet el desaigüe del canal
El Canal de les Basses ha tornat a desaigüar este matí
La tempesta ha provocat laa caiguda d’este mur en un camí rural d’Alzira

El canal de Les Basses torna a desaiguar en baixar el nivell del barranc de la Casella

La pluja ha deixat 350 l/m2 a la Casella i 280 a la Murta que han unflat els barrancs

Els 80 l/m2 caiguts ahir sobre la ciutat d’Alzira provocà l’alarma entre els veïns dels barris més baixos de la ciutat en començar a patir xicotetes inundacions en alguns carrers, però la ciutat desperta este matí recuperant poc a poc la normalitat després del gran esglai patit especialment als barris de les Basses, l’Alquenència i Venècia.

El Casella amb menys d’un metre d’aigua

El barranc de la Casella que arribà anit quasi als 3 metres d’alçària, es troba a hores d’ara per baix d’un metre, fet que permet desaiguar al canal de les Basses que es va omplir de gom a gom a les 12 de la nit al tinque que tancar les comportes. Ique la capital de la comarca ha estat a punt de patir una nova barrancada davant la pluja acumulada de 350 l/m2 a la Casella i 280 l/m2 a la Murta que unflaren els barrancs de l’Estret i Casella.

Afortunadament, com ha dit este matí l’alcalde Diego Gómez en Alzira Ràdio «tota l’aigua que baixava pels barrancs l’arreplegà el canal» que ha evitat una nova inundació de les Basses.

Precaució

Este matí s’han obert ja les carreteres i camins d’Albalat, Vilella i Sant Bernabeu, i el clavegueream ha absorbit tota l’aigua caiguda i els carrers i el veïnat recuperen la normalitat, encara que Gómez demana «precaució» als veïns que hui segon dia de Pasqua es traslladen als seus xalets, horts i cases de camp.

A hores d’ara encara continuem en risc groc per pluja, pel que es demana a la ciutadania anar amb precaució i seguir les recomanacions del 112 i l’Ajuntament.
Tant els operaris de l’Ajuntament de Serveis públics i neteja han estat tota la nit vigitant i atenent incidències als diferents punts de la ciutat. Així mateix la Policia Local va fer dos bans a les zones inundables de la ciutat, un primer quan eren les 8 de la vesprada, on es demanava al veïnat dels barris de les Basses, l’Alquenència i Venècia que retiraren els vehicles de baixos i soterranis i un segon ban, a les 12:00 h per a recomanar que resguardaren objectes valuosos i ensers de plantes baixes.
Des de l’Ajuntament es continua fent el seguiment de barrancs i infraestructures i es demana a la ciutadania que vaja amb precaució.

Sembla que fins a migdia encara pot caure algun ruixat però la gota freda que ha estat cinc dies a la Ribera, té previst retirar-se, de finitivament, esta vesprada.