La Reganyà d’Alzira supera a la pluja i a la mona en esta pasqua

0
645
Encarna i la seua neboda amb les millors reganyaes tradicionals d'Alzira
Ni la pluja ni el vent han pogut amb la força de la reganyà

El mal oratge no ha afectat gens a les vendes

Des de fa tres o quatre anys es nota molt la promoció que està fent-se 

Al Forn d’Alba compren la reganyà gent de distints pobles de la comarca

El gran esforç del Gremi de Forners per fer un producte autòcton de qualitat, amb el suport de l’Ajuntament d’Alzira, està donant resultats molt positius per a l’economia del sector

Així ho pot constatar el Forn d’Alba, que guanyà, recentment, el Concurs de Reganyaes Tradicionals en el que participaren un total de 29 professionals alzirenys.

«Des de fa tres o quatre anys es nota la promoció que s’està fent de la reganyà» asseguren Jorge Luis Martin i Encarna Terriza, gerents d’este forn situat al carrer La Unió. El matrimoni va adquirir, fa uns 10 anys, este tradicional forn nomenat abans de Garrigues.

Les reganyaes superen a les mones

El salt és evident, en tan poc de temps les reganyaes suposen més del 70% de les vendes en la secció de mones. Enguany Jorge i Encarna quasi s’han vist desbordats davant tanta demanda i és que fer la millor reganyà del concurs els ha suposat una magnífica publicitat; «han vingut de distints pobles de la comarca, fins i tot d’Alberic», comenta Encarna mentre ens mostra la clàssica i la d’anous i panses que desperten de seguida pasions gastronòmiques.

Mal oratge

«Venen a comprar, exclusivament per la reganyà i la veritat és que el mal oratge no ens ha afectat gens a les vendes».

Fa dos anys aconseguiren un segon premi i enguany s’han consagrat estos forners locals, com dos grans artistes de la mona de carabassa, al guanyar el concurs davant tanta competència.

Asseguren no tindre cap fòrmula màgica ni secret, la seua trionfal fòrmula está a la vista; «li possem molta carabassa, il.lusió i carinyo», diu Encarna que li dona la major part del mèrit al seu home, encara que la seua simpatia i excel.lent atenció als clients, ha fet que el Forn dedicat a la seua filla Alba, haja trobat amb la reganyà el seu senyal d’identitat i d’èxit.

Riberaexpress