Alzira recomana que pugen els ensers de les plantes baixes en els barris més inundables

0
403
Alerta roja fins les 6 del matí

La regidora de Seguretat Sara Garés acaba de recomanar als veïns dels barris de Les Basses, Venècia i l’Alquenència que pugen a les zones més altes de les vivendes, els ensers, electrodomèstics i vehicles de les plantes baixes en ser la situació cada vegada «més complicada».

El canal de les Basses «ha funcionat fins ara molt bé» però s’han tancat ja les seus comportes en passar prou unflat el barranc de la Casella, segons l’alcalde Diego Gómez. Fet que podria ocasionar el desbordament del canal per la carretera de Gandia i que de nou podria inundar els carrers de les Basses.De seguir esta pluna tan intensa també es podran tancar les comportes del pont de Xàtiva, fet que ajudarà a inundar també a les Basses.

Cal assenyalar que a la Casella s’han registrat hui un total de 152 l/m2, 161 a la Murta, 106 a La Barraca d’Aigües Vives, 91 a Alzira i 99 a Algemesí.

A més fa uns minuts que s’activat l’Avís Roig fins a les 6 del matí, per pluges de fins a 180 l/m2 en 12 hores, segons el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.