Prop de 7.000 persones visiten el dosser del Devallament a Alzira

0
428
El clavari Juan Carlos Cuenca i el conseller Manuel Alcaraz en el dosser
Els clavaris Juan Carlos Cuenca i Mª Dolores Escolá en l’Encontre

L’innovador dosser del Devallament guanyador del primer del concurs d’Alzira ha despertat una gran expectació fins el punt de registrar «prop de 7.000 visitants» segons els clavaris Juan Carlos Cuenca i Mª Dolores Escolá.

La suspensió de la processó de hui li ha deixat a Cuenca un «sabor agredolç, perquè a la meua dona li feia molta il.lusió participar com a clavariesa», però, per contra, el dosser s’ha obert un dia i mig més, essent «un èxit rotund, mai un dosser d’esta confraria havia estat tan visitat».assegura a Riberaexpress. Entre els visitants destaca el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, un amant de les setmanes santes i que es va quedar bocabadat mirant el dosser, mentre atenia les explicacions del clavari.

Dosser innovador

Anit, tot i la pluja la gent feia cua per a visitar-lo; «molta gent s’ha emocionat i fins i tot plorat al vore una casa que li recordava a la seua infància, a més, «alguns han vingut 5 ó 6 vegades a contemplar-lo». Segons Juan Carlos l’èxit cal atribuir-lo al «seu caràcter innovador i diferent a la resta d’adornaments».

En la instal.lació del dosser han participat fins a 12 persones durant varios mesos; Juan Carlos per la seua professió començà a col.laborar fa tres anys; aconseguint el primer el primer premi, l’any passat el tercer i enguany ha tornat a guanyar el concurs. Però atribuix bona part de l’èxit als germans Santapau, perquè «són molt creatius». En el dosser destaca una escala de marbre, que procedix d’un hort de Vilella, el mobiliari de principi de segle, una ràdio de la postguerra i un teléfon procedent d’una centraleta de l’any 1920.

També la capella de la Maria, la imatge més antiga que desfila en la Setmana Santa local amb més de 250 anys d’antiguitat i que «es va salvar en la Guerra Civil al ser amagada en una pallissa de Benimuslem».

El dosser del Devallament podrà ser visitat també al llarg de demà dissabte, fet extraordinari que contribuirà a batre rècords d’assistència.

Riberaexpress