L’Alcúdia lliura els Premis Abril de Literatura infantil i juvenil

0
231
  • A l’acte de lliurament dels premis, hi va assistir l’alumnat dels col·legis de l’Alcúdia i de l’IES Els Évols, als que acompanyaren els seus familiars i professors.

Un any més, l’Alcúdia celebra una nova edició dels Premis Abril de literatura infantil i juvenil: un acte amb el qual es pretén que l’alumnat – tant infantil com juvenil – s’endinse en el món de la literatura, deixant volar la seua imaginació i creant les seues noves i pròpies històries. Així doncs, ahir dijous, 11 d’abril, els alumnes dels col·legis de l’Alcúdia i l’IES Els Évols van poder rebre els seus guardons a la Casa de la Cultura del poble, acompanyats dels seus familiars i també, del professorat dels distints centres.

Enguany, s’han tornat a presentar al concurs més de 300 treballs dels estudiants alcudians, els quals també passaren per un primer filtre de selecció a les escoles i un segon format per un jurat especialitzat (constituït pel professorat i la direcció dels centres, a més d’alguns escriptors). Pel que fa als guardons, s’han lliurat un total de quatre premis (1r, 2n, 3r i accèssits) repartits entre les set categories existents al concurs: Infantil, Primer, Segon i tercer cicle de Primària, 1r i 2n cicle de secundària i Batxillerat.

De manera més específica, cada premi estava format per un lot de llibres adaptats a cada nivell educatiu, a més d’un diploma acreditatiu per a cada alumne. Pel que fa a la categoria d’Infantil, els premis atorgats van ser col·lectius, és a dir: un lot de llibres per a la biblioteca de l’aula, a més dels diplomes per a tots els xiquets i les xiquetes.

A la gala de lliurament, on els assistents van poder gaudir de l’actuació del músic Dani Miquel, també hi van assistir l’alcalde de l’Alcúdia Andreu Salom i la regidora d’Educació Pilar Huertas, qui va destacar la importància del foment de la creativitat i la imaginació a les aules, un aspecte el qual també pot ajudar a millorar l’expressió escrita de tot l’alumnat.