Emotiu homenatge a les 8 víctimes alzirenyes del nazisme

0
253
Veïns d'Alzira durant l'homenatge a les víctimes del nazisme
L’alcalde d’Alzira durant la seua intervenció en l’homenatge

Militants i simpatitzants de les formacions polítiques, Compromís, PSPV-PSOE i EUPV han tributat hui un emotiu homenatge a les 8 víctimes alzirenyes assassinades en el camp de concentració de Mauthausen, durant la segona Guerra Mundial.

Els noms d’Agustin Flores Iborra, Avelino Abril Escudero, José Mª Fuentes Mascarell, Francisco Boluda i Rafael Sivera Escrivà, figuren en el monolit que ha instal.lat l’Ajuntament. Tots ells patiren tortura, treballs extrems i foren castigats cruelment fins la mort en els camps d’extermini nazis. Fermin Roman va ser l’únic alzireny que aconseguí sobreviure en el camp de Buchenwald.

En l’acte han intervingut Fernando Pascual pel PSOE, Ivan Martinez i Cayola Lara per EU i per Compromís l’actual alcalde Diego Gómez. Especialmente emotives hansigut les paraules d’agraïment pronunciades per la filla d’Agustin Flores que va morir a Mauthausen l’any 1.943. Ella i els familiars que han asistit a l’homenatge recordaven a Riberaexpress la crueltat dels feixistes alzirenys de l’època en ser amenaçada la viuda «per plorar» només conèixer la fatal notícia.

El govern local, format per estes tres formacions s’ha compromés a «fomentar la convivència, a lluitar contra les guerres, el feixisme, el racisme i la xenofòbia» i, segons la primera autoritat local a «transmetre a les noves generacions l’esperit d’aquesta plaça i d’aquest monolit».