Carlet finançarà amb 2.000€ els emprenedors que es facen autònoms

0
203

I també als que creen cooperatives d’economia social

El pla municipal de suport a l’emprenedor i a l’autònom preveu ajudes tant als emprenedors carletins com als negocis que s’instal·len a Carlet

L’Agència de Desenvolupament Local de Carlet reactiva el pla municipal de suport a l’emprenedor i a l’autònom amb una nova convocatòria de dos línies d’ajudes, destinades tant als nous empresaris com a l’obertura de nous establiments comercials i una sèrie d’ajudes per a contribuir a fomentar l’autoocupació. L’Ajuntament destina una partida de  54.000 € inicialment per a estes ajudes, que podrà ampliar-se al llarg de l’any, ja que les persones que vulguen acollir-se a este pla ho podran fer fins al 30 de setembre.

La primera línia d’ajudes està destinada a fomentar la creació d’ocupació per a les persones de Carlet desocupades que es facen autònomes o sòcies d’empreses d’economia social a Carlet. Esta línia d’ajudes està destinada a col·laborar en el finançament d’aquelles despeses necessàries per a la posada en marxa i funcionament de l’activitat com són les despeses de Seguretat Social, lloguer, llum, aigua, telèfon, internet, assessoria i altres despeses en consumibles com ara material de neteja i d’oficina. Estes ajudes són de 1.500 euros i el termini per a demanar-les finalitza el 30 de setembre de 2019. Enguany la principal novetat que s’ha introduït és que per a sol·licitar esta ajuda cal ser de Carlet, encara que la ubicació física de l’empresa estiga en una altra població. D’esta manera, segons explica Maria Josep Ortega, «es respon també a una de les demandes de les persones emprenedores, perquè no sols es vol que els carletins i carletines abandonen la cua de l’atur, sinó també dinamitzar l’economia local».

La segona línia d’ajudes està destinada a ajudar els nous emprenedors o microempreses que establisquen el seu establiment comercial a Carlet. La subvenció de 500 euros està destinada a pagar la taxa de llicència d’activitat, despeses de redacció de  projectes, rètols publicitaris, extintors i llums d’emergència de l’establiment.

A més d’estes dos línies de subvencions, l’Ajuntament bonifica també la quota de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres per a les obres d’implantació, ampliació o modernització de negocis per tal de facilitar la posada en marxa de nous negocis.  L’Ajuntament, a més, establix contacte amb entitats de crèdit perquè promoguen línies de crèdit per a finançar la xicoteta i mitjana empresa, els emprenedors i les cooperatives. D’altra banda, l’Ajuntament posa a disposició dels emprenedors l’Agència de Desenvolupament Local perquè obtinguen el suport, l’assistència tècnica i el seguiment necessari que contribuïsquen a l’èxit dels projectes que s’hi presenten.

L’alcaldessa de Carlet ha destacat la importància que té este pla «que complix dos objectius molt importants, fomenta l’ocupació de persones en la cua de l’atur i els facilita  que es convertisquen en emprenedors i, d’altra banda, contribuïx a generar moviment econòmic en la ciutat, ajudant a l’obertura de nous comerços i dinamitzant l’economia local».