Exposició i presentació d’un llibre sobre pilota en Alzira

0
229

«Poble o multitud. Això és com tot arriba a Alzira»

El proper dijous 11 d’abril a les 20:00 hores tindrà lloc, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alzira, la inauguració de l’exposició i la presentació del nou llibre de pilota valenciana Joc, espai i xarxa: Alzira. Poble o multitud, de l’editorial això és com tot, i ho farà en el claustre de la Casa de la Cultura d’Alzira.

 

Això és com tot: cultura popular postcontemporània

Això és com tot vol ser un espai perifèric des d’on treballar la crítica de la cultura popular contemporània i que tracta, per tant, d’oferir diferents punts de vista d’allò que encara està viu en les nostres pràctiques culturals de forma conflictiva, tot tractant de visibilitzar-ho. Ens interessa, per tant, no tant l’activitat esportiva sinó el concepte de joc com a pràctica espontània creativa més enllà de la norma, com a lloc de pràctica relacional capaç de produir nous vincles de sentit entre els seus participants en un espai que passa, així, a carregar-se de significats afectius.

 

Alzira: poble o multitud

De nou, la nostra investigació es mostra en un relat visual, expositiu i literari, que dóna compte de com el joc de pilota es converteix en tot un exemple de convivència en un espai públic construït per una col·lectivitat. Joc, per tant, possibilitador de pràctiques comunes la continuïtat del qual convé repensar.

I Alzira és l’espai oportú per fer-ho, com a poble de referència en la partida de pilota que ha vist nàixer jugadors com Jesús Rodríguez Ferrer, Ferrer II, Enriquito d’Alzira, Francesc Fontana Ruiz, Patrik, Roc, Manuel, el Blanquet, Vicente d’Alzira, germà d’Enriquito, o d’altres menys coneguts com Bernardo Cuenca, Gitanet, Pepe Almiñana, Machaco o Rafael Giménez, El Sabater, però que formen part també de la llarga llista de pilotaris d’Alzira. Alguns d’ells estan retratats en les parets del trinquet Nou, un nou espai que va generar debat dins la comunitat de la pilota d’Alzira i que mirarem també d’analitzar.

Esperem, doncs, veure-us el proper dijous dia 11 d’abril al claustre de la Casa de la Cultura d’Alzira. L’exposició romandrà oberta fins el 28 d’abril. Esteu convidades, esteu convidats.