El diumenge torna la pluja i l’hivern a la Ribera

0
739
Mapa oratge previst per al diumenge (Bernardo González)

El dia presentarà un ambient més nuvolós que hui. Núvols baixos matinals (per l’ambient humit que tindrem), i núvols mitjans i alts de vesprada que no deixaran res de precipitacions però sí que seran un indici del canvi radical en l’oratge que tindrem per a este pròxim diumenge.

Les temperatures no variaran molt i el vent entrarà fluix de llevant.

Pluges

Ara bé, segons els últims models consultats, van confimant-se les pluges generals del diumenge. Es desplaçaran de sud a nord al llarg de la jornada i podran ser localment fortes pel litoral sud de València i litoral nord d’Alacant, on podrien acumular-se (més per persistència que per intensitat), fins a 80-100l/m2 en alguns punts al llarg de tot l’episodi. Estes pluges seran més moderades en la resta del nostre litoral i més dèbils per l’interior.

El dia serà fred i hivernal, amb màximes que estaran per davall dels 15ºC a vora mar. Respecte al vent, entrarà de llevant (E) amb ratxes moderades. Ambient desagradable per esta combinació de caiguda de les temperatures, fred, pluja i vent.

Per últim, esta situació anirà millorant el dilluns 1 a partir del migdia.

Jovi Esteve / Meteoròleg