Una explosió en la pedrera va fer tremolar el poble de Corbera

0
275

Els veïns van telefonar al 112 creient que havia sigut un terratrémol

La Pedrera perteciente a Aridos Llaurí SL, vinculada amb la família Cotino, ha tornat a sembrar el pànic en la població de Corbera, ja que ha produït una explosió tan gran que ha fet tremolar el sòl de tot el municipi.

De fet, molts veïns s’han posat en contacte amb el 112, ja que pensaven que, de debò, s’havia produït un terratrémol.

Aquesta situació és insostenible, ja que la Pedrera des de fa més d’1 any i 3 mesos, porta treballant a la muntanya de Corbera sense el permís corresponent de l’Ajuntament per vulnerar l’acord de restauració de l’espai natural.
Malgrat nombroses irregularitats, com la proximitat al municipi o el risc mediambiental i de béns culturals, continuen obtenint el permís d’explosius per part de la Conselleria i del Ministeri.

Aquest panorama ha espentat al fet que es constituïsca la Plataforma de *Veïns Contra la Pedrera que els seus integrants van organitzar dissabte passat, una manifestació que va comptar amb més de 500 persones del municipi de 3000 habitants.

La Plataforma està actualment col·laborant amb la Fiscalia General de l’Estat adjuntant informació rellevant per al tancament definitiu de la pedrera de Corbera.

Brutal

Una veïna de la urbanització de Les Coves situada a uns pocs centenars de metres de la pedrera assegurava que l’explosió produïda poc després de les 16 hores, «ha sigut brutal, he sentit com tremolava el sol». Afegix que «han sigut varies explosions seguides» i que «ha durat més del que estem acostumats», fins i tot un minut després «ha sonat com un petard». També s’ha sentit la gran explosió en tot el municipi, fet que ha indignat més encara als seus habitants que protestaren massivament el dissabte exigint el tancament de la pedrera.
Les dos imatges de la pedrera són de hui quan des de la Plataforma contra la Pedrera sospitaven que l’empresa preparava els explosius.