Tota Corbera reclama el tancament de la pedrera

0
1774
La Muixeranga de Sueca li ha donat el toc festiu a una jornada reivindicativa
La manifestació ha eixit de la Plaça Major de Corbera
L’alcalde de Corbera Jordi Vicedo amb el regidor de Medi Ambient d’Alzira Pep Carreres

“Tanquem la pedrera i obrim les finestres”, “Estem farts de la pols de la pedrera”, eren les consignes més habituals de les pancartes i les manifestacions dels centenars de veïns que han eixit este migdia als carrers i places de Corbera per protestar contra la continuitat de l’explotació de la rebutjada pedrera.

A la convocatòria de la Plataforma contra la pedrera, han assistit representants del 18 col.lectius ecologistes que la composen, entre ells Xúquer Viu, La Ribera en Bici, Amnistia de la Ribera, així com l’alcalde de Corbera, Jordi Vicedo i regidors de Medi Ambient de distints municipis com el d’Alzira, l’Alcúdia i Sueca entre altres. També s’ha sumat la Muixeranga de Sueca que ha alçat diverses torres humanes al llarg de recorregut que s’ha caractaritzat per un ambient tant reivindicatiu com pacífic.

“La pols no ens la llevem de damunt des de fa molts anys”, manifestava Dolores una veïna del poble, mentre Ismael explicava des del menjador de sa casa a Riberaexpress, amb el drap de la pols en la mà, que “quan bufa el vent de Llevant penetra per totes les cases del poble”.

Querella

La primera autoritat local ha lamentat que l’empresa que explota la pedrera «continua l’activitat sense la corresponen llicència d’obres municipal», haven-se excedit en 31.000 m2 de superfície «en sol protegit».I respecte a l’expedient sancionador obert ahir per la conselleria ha manifestat que «tot i arribar tard és positiu».

Vicedo ha revetlat a este mitjà digital que la secretària municipal «s’ha querellat contra el propietari Ximo Magalló en haver rebut ahir amenaces; «aniré a per tú», després que acompanyada per un agent de la Policia Local precintara i clausurara la zona explotada.