Alzira ha passat d’un deute de 364€ per habitant amb el PP als 135€ amb el tripartit

0
817
L'alcalde Diego Gómez amb els membres del govern Ivan Martinez, Isabel Aguilar i Albert Furió

L’equip de govern rebaixa el deute més de 10 milions en quatre anys

Furió: «De les 13 operacions de crèdit heretades sols resten quatre prèstecs»

El regidor d’Economia i Hisenda, Albert Furió, ha anunciat l’amortització anticipada d’1 milió d’euros del deute que l’Ajuntament té amb els bancs, fet que acredita la solvència de la hisenda local

D’esta manera, seguint la política de reducció del deute municipal dels últims quatre anys ja són més de 10 milions d’euros de rebaixa de l’endeutament de l’Ajuntament d’Alzira.

Esta amortització extraordinària d’1 M€ representa un estalvi de 80.000 euros en interessos.

El regidor d’Economia i Hisenda, Albert Furió, es mostra satisfet per les positives xifres dels últims quatre anys: “Esta reducció del deute és fruit d’una gestió responsable i planificada i de les polítiques orientades al sanejament dels comptes de l’Ajuntament; esta gestió, junt a la reducció dels tributs municipals, demostra la solvència de l’Ajuntament d’Alzira”.

De 16 a 6 milions en quatre anys

En 2015 l’Ajuntament, després de 12 anys governant el PP, tenia un deute de més de 16 Milions d’euros, i després de les mesures aplicades els últims quatre anys per l’actual equip de govern, esta quantitat se situa en els 6.055.131,73 €. Esta xifra per habitant suposa que en 2015 hi havia un deute als bancs per alzireny de 364 € i ara és de 135 € per alzireny.

L’objectiu de la Regidoria és continuar amb la reducció progressiva del deute, per tal que els recursos destinats a pagar interessos, puguen servir per a augmentar les polítiques socials o per a reduir els impostos als alzirenys i alzirenyes. «Es pot governar i gestionar per a les persones, augmentant la inversió social i garantint la protecció dels més vulnerables”, assegura Albert Furió.

A l’inici de la legistatura l’Ajuntament tenia 13 operacions de crèdit i l’actual equip de govern tancarà 2019 amb tan sols quatre préstecs pendents.

L’alcalde, Diego Gómez, ha reivindicat “la bona gestió econòmica de la legislatura, reduint el deute, baixant impostos i aconseguint amb la Generalitat més recursos per a la ciutat d’Alzira”.