Alzira obri hui el termini per accedir al programa pilot de biotrituració de les restes de poda

0
302

Alzira avança en el programa pilot de trituració de restes de poda

·        Per a participar cal inscriure’s a les oficines de la Clau

·        El termini estarà obert des de hui, fins al 15 d’abril

Alzira, 11 de març de 2019.- La Regidoria d’Agricultura i Medi Ambient avança en la posada en marxa d’un programa pilot consistent en el servei gratuït de biotrituració de les restes de poda de les explotacions agrícoles confrontants al Paratge Natural Municipal de la Murta i la Casella durant les campanyes 2019 i 2020. 

 

L’Ajuntament d’Alzira inicia este programa dins de les propostes de prevenció d’incendis forestals al terme municipal. “Es tracta d’una mesura pionera als paratges naturals municipals per tal d’afavorir la implantació del triturat davant de l’ús del foc que suposa un major risc d’incendi”, assegura el regidor d’Agricultura i Medi Ambient, Pep Carreres.

 

L’objectiu del programa és oferir una ajuda real i efectiva al llaurador per evitar l’ús del foc en les èpoques de restricció i així reduir el risc d’incendis forestals en la franja perimetral agrícola, d’uns 150 metres d’amplària, al voltant del Paratge Natural. Basant-se en els principis de l’economia circular, el material resultant de la trituració podrà deixar-se a la parcel·la perquè l’agricultor l’incorpore al sòl com a mülch o podrà ser recollit i destinat a un altre tipus de valorització com el compostatge comunitari.

 

L’adhesió al programa és de caràcter voluntari i és necessària la inscripció prèvia per poder beneficiar-se de les seues condicions, a través de les oficines de la CLAU o telefonant al 96 245 92 69, indicant les dades de contacte, polígon i parcel·la.

 

La inscripció es podrà realitzar des de l’11 de març fins al 15 d’abril de 2019. Una vegada rebuda la sol•licitud, els tècnics responsables del projecte es posaran en contacte amb els interessats per proporcionar informació sobre el projecte i planificar el servei que millor s’ajuste a les necessitats dels propietarisAlzira obri hui el termini