Massiu suport als drets de les dones a Alzira en el 8M

0
773
Nombrosa participació a Alzira en el Dia de la Dona
Nombroses persones, majoritàriament dones s’han concentrat a migdia de hui davant l’Ajuntament d’Alzira en un acte convocat pel consistori i al que han acodit nombroses representants d’entitats locals, formacions polítiques i sindicats, així com una ampla representació dels cinc grups polítics municipals que conformen la corporació local.
L’alcalde Diego Gómez ha llegit la moció que dona suport a la vaga feminista i en la que es compromet a elaborar polítiques d’igualtat de caràcter transversal i a dotar-les pressupostàriament.
Tot segui han intervingut representants de:
Projecte Riu-CPC
 Comissions Obreres del País Valencià de La Ribera- Safor:
 UGT- PV Intercomarcal La Ribera- Safor- Vall d’Albaida- Costera- Canal
de Navarrés.
 STEPV de La Ribera.
 Associació Grup de Debat per la Igualtat.
 Familiars de la Ribera Alta pels drets del malalt mental (AFARADEM).
 Edicions Bromera.
 Unió per les Pensions d’Alzira.
El cant d’Albaes d’Àngels Cuenca, acompanyada per tabal i dolçaina, ha tancat la multitudinària concentració feminista.

La moció municipal aprovada en el seu dia comporta els següents compromisos i reivindicacions:

 1. L’Ajuntament d’Alzira dona suport i s’adhereix a la Vaga feminista convocada el 8M de 2019 i facilitarà espais per a les activitats programades per les associacions per la Vaga mundial de dones del dia 8 de març convocada a nivell mundial pel Moviment Feminista.

 

 1. Com a Ajuntament, ens comprometem elaborar polítiques d’igualtat de caràcter transversal, a dotar-les pressupostàriament, a avaluar i fer el seguiment dels acords presos en matèria d’igualtat, i donar-ne compte periòdic a aquest ple.

 

 1. Com a Ajuntament ens comprometem i encoratgem la resta de les institucions a seguir treballant per la igualtat i en avançar en el desenvolupament de les polítiques per la igualtat i contra la violència masclista i de gènere. Manifestem la importància del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, i la urgència de la seua dotació pressupostària per garantir la seua aplicació. Manifestem la importància cívica i política del Pacte Valencià contra la violència de gènere i masclista.

 

 1. Instar a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives a dotar pressupostàriament les partides necessàries per fer efectives polítiques d’accés a l’ocupació de la dona per aconseguir la independència econòmica, tal i com marca la Llei 9/2003, de 2 d’abril, de la Generalitat, per la igualtat entre Dones i Homes.

 

 1. Demanar al Govern espanyol que inicie els tràmits per aprovar una llei d’equiparació efectiva salarial entre dones i homes.

 

 1. Instar als partits polítics amb representació al Congrés i al Senat a presentar propostes i que agilitzen els processos per tal d’aprovar la llei.

 

 1. Instar el Govern estatal a destinar recursos en inspecció del treball i seguretat social per a detectar i sancionar discriminacions directes i indirectes salarials per raó de sexe.

 

 1. Demanar al Govern espanyol la ratificació del Conveni 186 de la OIT (Organització Internacional del Treball) per a la dignificació del treball a la llar i les cures.

 

 1. Instar el Govern estatal a fer efectiu l’acord sobre els permisos per naixement i, a més, fer que siguen intransferibles i cent per cent remunerats, amb el calendari d’implementació respectiu.

 

 1. Instar al Congrés a elaborar una llei d’educació que tinga com a valor fonamental la coeducació.

 

 1. Exigir al Govern estatal un finançament just per tal de portar a terme les polítiques d’igualtat així com les polítiques educatives i les socials. Ens calen unes polítiques amplies, no es tracta de resoldre situacions d’especial precarietat de caràcter assistencialista sinó de garantir els drets de ciutadania, i és urgent que desaparega la discriminació que patim en el finançament.

 

 1. Donar trasllat dels presents acords a la Generalitat Valenciana, i en especial a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, als grups parlamentaris de les Corts valencianes, al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat del Govern d’Espanya i als diferents grups parlamentaris del Congrés i del Senat, així com que es publicite per les vies habituals i es comunique al teixit associatiu de la nostra població.