L’alcalde de l’Alcúdia considera «l’opció responsable» privatitzar la gestió tributària

  0
  423
  Andreu Salom alcalde de l'Alcúdia

  L’alcalde i regidor d’Hisenda respon a les declaracions del portaveu de Compromís sobre la licitació del servei de gestió tributària de l’Ajuntament.

  Després d’escoltar les declaracions del company Paco Sanz respecte a la licitació del servei de recaptació tributària de l’Ajuntament de l’Alcúdia, Andreu Salom ha explicat que es tracta d’una confusió, probablement per falta d’informació, de l’edil de Compromís.
  Tal i com s’ha informat, l’ajuntament ha procedit a licitar el servei de recaptació per un període de dos anys. S’ha acordat mantindre l’actual model de gestió perquè cap de les alternatives que s’han barallat era viable o satisfeia les mínimes exigències de qualitat en el servei que els usuaris i usuàries exigeixen.
  Si bé la voluntat política de tot l’equip de govern era assumir directament la gestió, això no va ha estat possible de moment per molts motius. Per exemple, les limitacions legals existents encara hui de cara a la contractació de personal. També cabia la possibilitat de gestió per part de la Diputació, però això suposava, entre altres coses, deixar de tindre atenció diària amb tres persones dedicades com fins ara.
  A més a més, per circumstàncies alienes a l’Ajuntament, aquesta legislatura hi ha hagut tres tresorers distints i tots tres han estat d’acord en què en el context actual la millor alternativa era seguir com fins ara, esperant noves circumstàncies que afavoriren assumir directament la gestió.
  L’informe a què fa referència Sanz, emés per la segona i circumstancial tresorera que ha tingut l’Ajuntament en sols tres anys, deia també que en context actual no era viable un canvi en el sistema de gestió. El seu successor i actual tresorer ha manifestat clarament en nombroses ocasions a l’equip de govern i a tot els regidors i regidores que la millor alternativa ara per ara és la que s’ha escollit.
  No és eixe l’únic detall que queda confòs en la nota de Compromís, atés que tampoc diu que la secretaria i la cap de personal de l’ajuntament han indicat de manera explicita que no era possible la subrogació dels empleats del servei de recaptació.
  En quant als costos del servei, que s’anuncien com a escandalosos, caldria tindre en compte que els tindria que pagar l’ajuntament igualment, al marge del sistema de gestió triat.

  Perquè no només cal abonar els sous de les persones que atenen al públic. Si sumem els costos de la plataforma informàtica, l’assessoria legal, la tramitació de subhastes, les inspeccions d’obra o les revisions cadastrals, entre molts altres, probablement es pot concloure que encara resulta barat.
  Al final i amb tota la informació damunt la taula l’opció responsable i jurídicament més adequada era continuar amb el model actual de gestió. Per això, tot i que l’alcalde i el grup municipal socialista estàvem d’acord en què preferim la gestió directa, no era ara el moment adequat.
  Queda en l’aire què haguera fet compromís en cas de haver estat responsable de l’àrea d’hisenda. Possiblement el mateix que ha fet en les seues regidories: mantindre la gestió privada com, per exemple, en la neteja dels centres escolars.

  Partit Socialista País Valencià / L’ALCÚDIA