Feminisme de foto / Opinió: Marina Mir

0
484
Marina Mir regidora d'Igualtat

 

Un any més, torne a sentir allò de: “jo també soc feminista i per això celebre el dia de la dona”

El feminisme de foto està de moda però hi ha gent que no s’adona que la igualtat no és cosa de vots ni de modes: sinó de principis. Hi ha coses que no es poden comprar. Eixir en una foto no et fa més feminista. Treballar per unes lleis més justes i no contribuir a fomentar l’odi entre persones, sí.

Els assassinats i les agressions masclistes, l’escletxa salarial, la publicitat sexista, etcètera, no són més que una mostra del masclisme més arrelat de la nostra societat. Cadascun de nosaltres contribuïm amb els nostres actes a eradicar les desigualtats o a fomentar-les. I d’això, una part de la societat encara no n’és conscient.

Per aquest motiu, m’opose radicalment al concepte d’igualtat de: “celebrem”. No celebrem, perquè no tenim motius per a celebrar. En tot cas, reivindiquem. I per tant, no demanem un dia de la dona, sinó que lluitem en el dia internacional pels drets de les dones. Tot i que, qui està en la lluita pels drets, està tots els dies i no només un.

Simplement demanem el que voldria tota persona d’aquest món: igualtat, drets i respecte. Malauradament, hi ha persones que no ho entenen ni ho entendran mai fins que no senten la mateixa por que sentim nosaltres pel fet de ser dones.

Marina Mir

Regidora de Polítiques d’Igualtat a l’Ajuntament d’Alzira