Alzira enceta una campanya de promoció del valencià adreçada als bars

0
223

“Sabies que…”, la nova campanya del Serval que ens descobrix curiositats d’Alzira

La Regidoria de Cultura i Promoció del Valencià de l’Ajuntament d’Alzira vol encetar nova una campanya de promoció del valencià adreçada a tots els bars i restaurants i falles del nostre municipi, “Sabies que… Alzira?”.

Es tracta d’una campanya de repartiment de bossetes de sucre amb frases en valencià en què es dona informació de personatges, monuments i història d’Alzira, per exemple sobre Lorenzo Carrió, Matilde Llòria, el pont de Ferro o les plantes endèmiques locals. És similar a la que es va portar a terme l’any passat amb la diferència que enguany es repartirà sucre negre.

“Esperem que esta campanya servisca per a visualitzar més el valencià en dos sectors tan important per a la seua normalització com el comercial, al qual pertany l’hostaleria, i el món de les falles”, assenyala Aida Ginestar, regidora d’Esports, Cultura i Promoció del Valencià de l’Ajuntament d’Alzira.

Els bars, restaurants i falles interessats a participar en la campanya poden enviar un correu electrònic a serval@alzira.es o telefonar al 96 245 92 50 ext. 318 i 317.

A més, dins de la campanya “Sabies que… Alzira?”, s’ha obert un perfil d’Instagram on es poden pujar fotografies relacionades amb la mateixa. El 30 d’abril es farà un concurs i entre tots els participants es regalaran 5 forros polars de la campanya als autors de les 5 fotografies que tinguen més “M’agrada”. S’hi pot participar fent-se una foto amb els sobrets de sucre i etiquetar #sabiesquealzira. L’últim dia per a participar-hi és el 30 d’abril.

 

SERVAL

Recentment l’Ajuntament d’Alzira, de la mà del SERVAL (Servei de Promoció i Ús del Valencià), ha portat a terme altres campanyes de normalització en el sector del comerç, com el repartiment de bosses de tela amb el lema de “Bon Nadal” i vocabulari nadalenc adreçades a forns, pastisseries, fruiteries i verduleries.